Удинезе – Интер: Походът към титлата продължава


Н. Гавазов

Удинезе – Интер: Походът към титлата продължава

Удинезе - Интер

Стадион: "Глобал Енерги", Удинезе

Дата: 08.04.2024 г.

Час: 21:45

Съдия: Марко Пичинини

Походът на Интер към титлата в Серия А продължава в понеделник вечерта, когато миланци ще пътуват до слънчева Фриулия, където ще гостуват на Удинезе.

Само с осем мача до края, Интер се доближава до 20-то си Скудето, докато техните домакини се борят за оцеляването си в елита. Това предполага, че "нерадзурите" са изправени пред тежък двубой, още повече, че последното пътуване на миланци до Удине завърши със загуба с 3:1, което дава малко повече увереност на домакините.

В последния кръг Интер победи Емполи с 2:0, като това се случи чрез ранен удар на Федерико Димарко , който изравни най-добрия си сезон в Серия А, като отбеляза пети гол в лигата.В самия край Алексис Санчес внесе спокойствие за отбора на Симоне Индзаги и така миланци удължиха впечатляващата си поредица без загуба в италианския елит до 24 мача, от които спечелиха не по-малко от 20.

С двуцифрена преднина на върха в таблицата, оставяйки Ювентус и градския съперник Милан след себе си, "нерадзурите" вече спечелиха 11 от 12 мача в лигата през 2024 г., допускайки само шест гола в процеса.

Победата в Удине би ги отвела до 82 точки и само Юве (през 2018-19) е записвал повече след 31 мача в дългата история на Серия А.

Двете петна върху превъзходното представяне на Индзаги този сезон бяха разочароващите отпадания както от Купата на Италия, така и от Шампионска лига.

Пропастта между два тима е такава, че в последните 12 срещи в лигата между Интер и Удинезе отборът от Фруилия не успя да отбележи мрежата осем пъти - включително при поражението им с 4-0 в мача през декември.

Въпреки това хората на Габриеле Чофи със закъснение показват признаци, че могат да избегнат изпадане и след като спечелиха два от предишните си три двубоя като гост - побеждавайки Ювентус и Лацио - те постигнаха 1-1 на стадион "Мапей" в Сасуоло в понеделник.

Изправяйки се лице в лице с един от съперниците си за оцеляване, Удинезе бързо успя да изравни, след като изоставаше малко преди почивката, след като попадението на Флориан Товин увеличи броя на головете му до три в последните му четири изяви.

"Бианконерите" обаче останаха само на две точки над зоната на отпадане и запазването на дългогодишния им статус в Серия А остава основна задача до края на сезона. А по всичко изглежда, че това ще е тежка работа - след като си осигуриха само 12 точки от възможни 45 на домашния терен, фриулци също трябва да играят с Рома, Болоня и Наполи през следващите 30 дни.

Дълбочината на състава на Симоне Индзаги се оказа безценна този сезон, но сега той може да изпрати Емил Аудеро обратно на резервната скамейка и да отзове първия избор на вратаря Ян Зомер , който е готов да започне титуляр, след като получи контузия по време на мача в Швейцария.

Марко Арнаутович също е на разположение за първи път от един месец, въпреки че защитното дуо Алесандро Бастони (флексор) и Стефан де Врий (бедро) са под въпрос.

Хуан Куадрадо (ахилес) е единственият потвърден отсъстващ играч на Интер, така че капитанът Лаутаро Мартинес трябва отново да партнира на Маркус Тюрам в предни позиции. "Ел Торо“ е в серия от три мача без гол, но отбеляза четири гола в последните си шест срещи с Удинезе.

Междувременно Лоренцо Лука е основният стрелец на домакините със седем гола, но поради отстраняването му заради натрупани картони, Айзък Съксес е настроен да замести бившия нападател на Аякс.

В допълнение към Жерар Деулофеу , който отсъства повече от година, Кейнан Дейвис и бразилският нападател Бренер също не са на разположение, така че нигериецът може да се свърже с Флориан Товин в последната третина.

В началото припомнихме за победата на Удинезе над Интер в последния мач между двата тима тук, но нека напомним и за това, че миланци спечелиха пет от последните си шест сблъсъка с фриулци.

Впрочем, Удинезе без главния си нападател може да завърши срещата тази вечер с празни ръце. Да, Интер може да си позволи волността да стъпи накриво, но от друга страна защо да го прави и не е ли по-добре за "нерадзурите" да триумфират като шампиони в Дербито на Мадонина?

Прогноза: Удинезе – Интер 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Интер (Симоне Индзаги)
 
Зомер
   
Павар
Ачерби
Аугусто
Дармиан
Барела
Чалханоглу
Мхитарян
Димарко
Тюрам
Мартинес
Бренер
Товен
Камара
Самарджич
Перейра
Уолъс
Ловрич
Перес
Бижол
Ферейра
   
Окойе
 
Удинезе (Габриеле Чофи)

Обоснована прогноза: Удинезе - Интер 0:2

  Сподели
107