Интер ще направи още една крачка към титлата


Н. Гавазов

Интер ще направи още една крачка към титлата

Интер - Емполи

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 01:04.2024 г.

Час: 21:45

Съдия: Федерико Диониси

 Интер Милано може да направи още една крачка към тазгодишната титла в Серия А , когато приеме борещия се за своето оцеляване Емполи на "Сан Сиро".

Отборът на Симоне Индзаги не получи 11-та поредна победа в лигата срещу Наполи преди международната пауза, за това "нерадзурите" ще направят всичко възможно за успеха срещу тосканци, за да се върнат към победния път.

Интер е на върха на таблицата със 76 точки, на 11 точки пред Милан. Интер записа равенство 1:1 в последния си мач от Серия А у дома срещу Наполи, удължавайки серията без загуби до 23 (победи 19, равенства 4 Загуби 0). Изпълненията на Лаутаро Мартинес са от голямо значение за Интер през този сезон. Той е голмайстор на отбора с 23 гола, което е повече от всеки съперник в лигата през 2023/2024 г., като шест от тях са били решаващият първи от мача.

Домакините Интер са трудни за побеждаване на родна земя през този сезон с 12 победи, две равенства и само една загуба в 15 състезания от Серия А. В последните си шест шампионатни мача Интер са спечелили пет и са направи равен в един.

Назначаването на Давиде Никола  вдъхнови незабавен обрат в резултатите на Емполи – три победи и също толкова равенства – но "сините" бяха върнати на земята с три поредни поражения.

Последният мач на Емполи в Серия А завърши със загуба с 1:0 от Болоня на "Стадио Карло Кастелани" – като това е  третата им поредна загуба, поставяйки ги на 17-то място на 25 точки. Добрата новина за тосканци е, че нещата не са безнадеждни – четири отбора пред "адзурите" са събрани в три точки. Голмайстори за Емполи са Шимон Зурковски, М'Байе Нианг и Франческо Капуто, които са отбелязали съответно четири, три и три пъти. Междувременно Емполи има две победи, равенство и три загуби в последните си шест срещи. В мачовете от лигата далеч от дома през този сезон, Емполи спечелиха 15 точки от 42 налични (Победи -4, Равенства -3, Загуби -7).

Когато двата тима страни за последно се срещнаха в Серия А, Интер победи с 1:0 на "Стадио Карло Кастелани" - "Компютър Грос Арена" през септември. Федерико Димарко вкара единствения гол на "нерадзурите" в 51-ата минута.

Ще бъде взето късно решение за Ян Зомер , който претърпя изкълчване на глезена по време на международния си мач с Швейцария, което вероятно означава, че Емил Аудеро започва втория си мач в Серия А за новоизбраните шампиони.

Стефан де Врий , Марко Арнаутович и Хуан Куадрадо не се очаква да бъдат в състава поради различни контузии.

Федерико Димарко е защитник с най-голям принос за голове в Серия А - четири гола и шест асистенции - и широкият защитник ще се подкрепи, за да добави към този резултат срещу борещите се. Въпреки това Лаутаро Мартинес има за цел да сложи край на миниатюрна суша от два мача, за да добави към 23-те си гола в лигата.

Интер няма наказани играчи за този кръг, но Бенджамин Павар е на един картон от наказание.

Юсеф Малех няма да участва в гостуването на Емполи, след като получи 10-ия си картон този сезон в срещата с Болоня.

Ебуехи е аут за сезона поради контузия, докато Алберто Граси и Ардиан Исмаили  се очаква да пропуснат мача в понеделник поради контузия.

Мачът според нас е предрешен – разликата в класите е толкова голяма, че гостите са без шансове срещу лидера, от който очакваме 25-та победа и крачка към титлата.

Прогноза: Интер – Емполи 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Емполи (Давиде Никола)
 
Каприле
   
Берешински
Валукевич
Луперто
Пецела
Камбиаги
Зурковски
Фацини
Коваленко
Гаси
Нианг
Мартинес
Тюрам
Димарко
Мхитарян
Чалханоглу
Барела
Дармиан
Бастони
Ачерби
Павар
   
Аудеро
 
Интер (Симоне Индзаги)

Обоснована прогноза: Интер - Емполи 2:0

  Сподели
131