Юве ще сложи край на лошата серия срещу Аталанта


Н. Гавазов

Юве ще сложи край на лошата серия срещу Аталанта

Ювентус - Аталанта

Стадион: "Алианц", Торино

Дата: 10.03.2024 г.

Час: 19:00 ч.

Съдия: Марко Гуида

След поредица от една победа от шест, Ювентус има за цел да запази хватката си на второ място в класирането на Серия А, когато срещне Аталанта в неделя вечерта.

"Бианконерите" бяха победени от Наполи в миналия кръг, като по този начин торинци претърпяха пето поредно поражение на "Стадио Марадона", с което избледня всяка надежда за спечелване на Скудетото. Въпреки изравняването на Федерико Киеза в 81-ата минута, Джакомо Распадори бе точен в края, оставяйки гостите отново с празни ръце: сега те изостават от лидера в лигата Интер Милано с 19 точки.

В процеса на спечелване само на един от последните си шест мача в лигата, хората на Макс Алегри бяха необичайно отворени отзад и за последно запазиха суха мрежа в края на януари, а това по никакъв начин не импонира на представянето на тима през първата част от сезона.

Някога известен с победи с един гол под ръководството на Алегри, Ювентус допусна някои излишни голове на борещи за оцеляването си отбори като Фрозиноне, Удинезе и Хелас Верона. Интер от свия страна умело се възползва от препъванията на Юве, за да създаде значителна разлика на върха, а третият Милан сега диша във врата на "бианконерите", изоставайки само на една точка.

Не само, че Ювентус постигна само една победа в последните си осем мача в лигата срещу Аталанта, но гостите в неделя също са непобедени в пет гостувания на стадион "Алианц" – за последно домакините спечелиха на 14 март 2018 г. с голове на Гонсало Игуаин и Блез Матуиди..

След предишна серия от осем поредни загуби, това е невероятен обрат от страна на Джан Пиеро Гасперини, който бе напрал невероятна скорост в Серия А до последния си мач през февруари.

След осем срещи без поражение, бергамци наскоро бяха победени от Интер и Болоня, като последният мач бе с цената на шест точки в  търсенето на място в зоната на Шампионска лига. Още по-зле е, че това поражение се случи у дома и доведе до изоставане от "рособлу" на пет точки.

Апропо, в срещите между отбори от топ 7 на Серия А през този сезон, само Рома е спечелил по-малко точки от Аталанта.

Ювентус е изправен пред кадрова криза в неделя, тъй като няколко редовни играчи на първия отбор ще отсъстват или поне не са в пълна форма.

Най-сериозно е засегната халфовата линия на домакините, тъй като Адриен Рабио (пръст на крака) и Карлос Алкараз (подколенно сухожилие) са аут, а Уестън Маккени може да не успее да се върне поради изкълчено рамо.

Голмайсторът Душан Влахович трябва да изтърпи наказание, докато другият нападател Мойс Кийн и дългосрочно отсъстващият Матиа Де Шильо също няма да бъдат на разположение. Следователно Аркадиуш Милик и Данило са сред хората, които се надяват да влязат от пейката.

Въпреки че игра в Португалия по-рано тази седмица, Аталанта не съобщи за проблеми с контузии, така че само Емил Холм ще отсъства от пътуването до Торино - шведският бек спечели петия си картон в лигата за сезона срещу Болоня.

Не по-малко от девет от последните 14 срещи в лигата между Ювентус и Аталанта завършиха наравно, но бергамци хвърлиха много усилия в средата на седмицата в Португалия, а това може да наклони баланса в полза на Юве. Въпреки че домакините имат кадрови проблеми, вероятно торинци посрещат хората на Гасперини в точния момент.

Прогноза: Ювентус – Аталанта 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Аталанта (Джан Пиеро Гасперини)
 
Карнесеки
   
Скалвини
Джимсити
Колашинац
Запакоста
Де Рун
Едерсон
Руджери
Купмайнерс
Лукман
Де Кетелаере
Милик
Киеза
Костич
Макени
Локатели
Мирети
Камбиасо
Данило
Бремер
Гати
   
Шчесни
 
Ювентус (Макс Алегри)

Обоснована прогноза: Ювентус - Аталанта 2:1

  Сподели
132