Милан ще повали Емполи


Н. Гавазов

Милан ще повали Емполи

Милан - Емполи

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 10.03.2024 г.

Час: 16:00 ч.

Съдия: Лука Саки

Милан посреща Емполи в мач от 28-я кръг на Серия А.

След като отстрани Рен в плейофите от кръга на елиминациите, Милан започна мача от 1/8-финалите на Лига Европа в четвъртък вечерта, когато чешкият Славия Прага посети втория град на Италия.

След като гостите останаха с 10 играчи преди почивката, хората на Стефано Пиоли поведоха с 3:1 до полувремето и въпреки че Славия върна едно опадение, Кристиан Пулишич вкара в заключителната фаза, за да даде комфортна преднина на отбора си преди реванша следващата седмица.

С евентуален европейски четвъртфинал, който предстои, "росонерите" все още имат известна надежда да си осигурят трофеи този сезон, тъй като Скудетото със сигурност е недостижимо: те изостават от градския съперник Интер Милано с 19 точки в класирането на Серия А и са на една точка зад втория Ювентус.

Въпреки това само Интер събра повече точки и отбеляза повече голове от отбора на Пиоли от декември. Победата срещу Лацио в първия мартенски мач на Милан доведоха головата им серия до 23 срещи, а предстоящите мачове срещу Емполи и Хелас Верона може да предоставят шанс тази серия да се разшири още повече.

С победа този уикенд Пиоли ще надхвърли 350 точки като шеф на Милан, ставайки едва вторият мениджър, постигнал такъв етап през този век, след клубната легенда Карло Анчелоти (557). Слуховете обаче продължават, че това може да е последната му кампания начело на миланци.

Преди последното си гостуване на "Сан Сиро", Емполи спечели само веднъж в последните си 14 срещи в лигата с Милан - и то от почти седем години.

Скорошно възраждане помогна на тосканския тим да се изкачи от зоната на отпадане в Серия А, но те остават в сериозна опасност от изпадане, въпреки че събраха поредица от шест мача без загуба под ръководството на новия наставник Давиде Никола.

Въпреки че бяха победени у дома от изпадащите съперници Каляри миналата седмица, първите осем мача на Емполи през втората половина на този сезон донесоха 12 точки, което е само една по-малко от цялата първа половина на настоящата кампания.

Статистиката на "адзурите" у дома остава втора най-лоша в Серия А, но събирането на точки по време на техните пътувания напоследък се превърна в щастлив навик: след серия от пет мача без победа като гост, те наскоро се наложиха навън над Салернитана и Сасуоло - още два конкурента за оцеляване във висшия полет.

Последният път, когато Емполи спечели три поредни гостувания на това ниво, бе през 2016 г., но постигането на подобно постижение сега би било голямо постижение предвид головата форма на Милан от началото на годината, когато "росонерите" спечелиха с 3-0 на Стадио "Кастелани".

Поради наказания за по един мач както на Рафаел Леао, така и на Алесандро Флоренци , Милан ще направи поне две промени в отбора, който започна в четвъртък - най-вероятно повече, както намекна Стефано Пиоли.

Ноа Окафор и Саму Чуквуезе се борят да заменят Леао, а капитанът Давиде Калабрия трябва да влезе вместо Флоренци на десния бек.

Алберто Граси и Франческо Капуто са аут за гостите поради контузия, но Шимон Зурковски трябва да преодолее проблем с глезена, за да започне в средата на терена.

След като отбеляза само осем пъти в 67 мача от Серия А за Милан между 2012 и 2017 г., М'Байе Нианг участва пряко в четири гола от толкова мача, откакто се присъедини към Емполи по-рано тази година: три изпълнени дузпи и една асистенция. Той ще се съревновава с Алберто Чери и друг бивш нападател на Милан, Матиа Дестро, за да оглави предната линия на адзурите този уикенд.

Емполи много се подобри под ръководството на Никола, но за успех над Милан се иска нещо повече, като класа. А тосканци я нямат, така че геният на Давиде едва ли ще помогне този път.

Прогноза: Милан – Емполи 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Емполи (Давиде Никола)
 
Каприле
   
Исмаили
Валукевич
Луперто
Гяси
Малех
Марин
Какаче
Зурковски
Камбиаги
Нианг
Йович
Окафор
Лофтъс - Чийк
Пулишич
Рейндерс
Бенасер
Ернандес
Габия
Тиав
Калабрия
   
Менян
 
Милан (Стефано Пиоли)

Обоснована прогноза: Милан - Емполи 2:0

  Сподели
148