Наполи потвърди за Осимен


Н. Гавазов

Наполи потвърди за Осимен

Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис потвърди, че Виктор Осимен ще напусне клуба по време на трансферния прозорец това лято.

25-годишният футболист подписа нов договор с италианския шампион едва през миналия месец, но се разбира, че в споразумението има освобождаваща клауза от около £112 милиона.

Осимен каза по-рано тази седмица , че възнамерява да търси нови пасища по време на трансферния прозорец това лято и намекна за преместване във Висшата лига на фона на предполагаем интерес от страна на Челси и Арсенал .

Смята се също, че Реал Мадрид и Пари Сен Жермен следят отблизо ситуацията, докато Манчестър Юнайтед е на пазара за елитен централен нападател това лято и преди това бе кредитиран с интерес към услугите му.

Де Лаурентис сега разкри, че нападателят ще бъде в движение това лято и е вероятно да се присъедини към "Реал Мадрид, ПСЖ или топ английски клуб".


"Това беше известно още от това лято, нашите преговори [за новия договор] бяха приятелски, иначе нямаше да е толкова дълго. Знаехме, че той ще отиде в Реал Мадрид, ПСЖ или топ английски клуб“, каза той пред репортери.

Освенхен беше в отлична форма за Наполи през кампанията 2022-2023 г., като отбеляза 31 гола и регистрира пет асистенции в 39 изяви във всички турнири.

Нападателят вкара 26 пъти в Серия А, за да помогне на Наполи да спечели титлата, но разочароващата защита на титлата остави отбора на девета позиция в таблицата този сезон.

Действащите шампиони изостават с около 21 точки от лидера Ювентус, но са само на три точки от четвъртия Фиорентина в надпреварата за футболната Шампионска лига.


Осимен вкара осем гола и регистрира три асистенции в 18 мача за Наполи този сезон, включително седем гола и две асистенции в 13 мача в Серия А.

Нападателят премина в "сините" от Лил през 2020 г. и е представлявал клуба в 119 случая, като отбеляза 67 гола и регистрира 17 асистенции в процеса.

Осимен в момента е с отбора на Нигерия на Купата на африканските нации, отбелязвайки веднъж, за да помогне на страната си да стигне до финалната фаза на състезанието, където ще се изправи срещу Камерун.

Всеки клуб, който иска да закупи нападателя това лято, вероятно ще трябва да играе футбол в Шампионска лига през следващия сезон, което би поставило както Манчестър Юнайтед, така и Челси в неизгодно положение поради техните вътрешни проблеми.

Междувременно Реал Мадрид все още гледа на Килиан Мбапе като на своя основна цел и няма да може да си позволи както нападателя на ПСЖ, така и Осимен в един и същи трансферен прозорец.

  Сподели
389