Милан - Сасуоло: Над 2.5 гола в мача


Н. Гавазов

Милан - Сасуоло: Над 2.5 гола в мача

Милан - Сасуоло

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 30.12.2023 г.

Час: 19:00 ч.

Съдия: Ливио Маринели

Приключвайки графика си за 2023 г., Милан приема Сасуоло в събота вечерта в опит за положителна реакция от последния си провал в битката за титлата в Серия А.

Срещайки познато лице в лицето на наставника на Салернитана Пипо Индзаги, Милан направи разочароващо равенство 2:2 на "Стадио Аречи".

Всъщност нещата можеха да са по-зле за гостите, които изпуснаха ранна преднина, след като Фикайо Томори откри резултата - английският защитник по-късно щеше да накуцва и да увеличи проблемите с контузията на Стефано Пиоли. Само късна намеса на резервния нападател Лука Йович спаси точка за "росонерите", но Пиоли остава под силен натиск, като неговият триумф в Скудетото от преди две години вече е почти забравен.

Неговият отбор е допуснал 64 гола през 2023 г. във всички състезания - клубен рекорд за една календарна година - и те изостават зад Интер и Ювентус в надпреварата за титлата на Италия след смесена поредица от резултати.

В допълнение към скорошното им отпадане от Шампионска лига, пораженията от Удинезе и Аталанта струват скъпо на Милан, а оставащите им цели през този сезон изглежда са да си осигурят класиране в топ 4.

Сасуоло не само разстрои Милан при всяко от последните си три гостувания на стадион "Сан Сиро", но и ще пристигне във втория град в Италия с пресни спомени от това, че нанесе единственото домакинско поражение за сезона на лидера в лигата Интер през септември.

Въпреки това, "неровердите" се намират само на три точки над зоната на изпадащите в Серия А.

През миналата седмица отборът на Алесио Диониси поведе чрез бившия нападател на Интер Андреа Пинамонти у дома срещу Дженоа, но в крайна сметка "зелено-черните" се провалиха, губейки с 2:1

Сасуоло вече загуби не по-малко от 28 точки от печеливши позиции тази година – поне две повече от който и да е друг отбор от Серия А през 2023 г. – и половината от тези пропуски дойдоха по време на настоящата кампания.

Няма нужда да умуваме много защо Сасуоло с продуктивния нападател Доменико Берарди се намира в дъното на таблицата: "неровердите" са допуснали рекордните за клуба 71 гола в лигата през последните 12 месеца и все още не са запазили суха мрежа този сезон.

Не само, че Стефано Пиоли все още има няколко защитници, които са изключени поради контузия - с Фикайо Томори, който добави към техния брой последния път - но и сръбският нападател Лука Йович също може да бъде отстранен от удар в глезена, получен срещу Салернитана.

Юнус Муса се присъедини към Йович в тренировките отделно от основния отбор поради мускулен проблем, но Томори, Пиер Калулу , Малик Тиау , Матиа Калдара , Томазо Побега и Ноа Окафор не са на разположение.

Крайните играчи Марко Пелегрино и Марко Спортиело биха могли поне да се завърнат от съответните си контузии, но опциите на Милан остават ограничени; младият Ян-Карло Симич , който наскоро вкара в дебюта си срещу Монца, може да бъде повикан в централната защита.

Разбира се, главната атакуваща заплаха на гостите ще бъде вечнозеленият Доменико Берарди, който натрупа 11 гола и направи седем асистенции срещу росонерите в Серия А до момента.

Берарди се възстанови от заболяване, което го принуди да пропусне загубата от Дженоа миналата седмица, така че започва от десния фланг на атакуващ тризъбец с Арманд Лауриенте отляво и Андреа Пинамонти, водещ линията.

Въпреки това Сасуоло все още е възпрепятстван от дълъг списък с отсъстващи: Урош Рачич , Даниел Болока , Грегоар Дефрел , Матиас Вина и Матиа Вити се очаква да излязат от пътуването до Ломбардия.

Трудно е да си представим, че ще видим суха мрежа в този мач, а и не бива с лекота да отписваме гостите. Очакванията са за равностоен мач, с над 2.5 гола и може би победа за Милан.

Прогноза: Милан - Сасуоло 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Сасуоло (Алесио Диониси)
 
Консили
   
Толян
Ерлич
Ферари
Педерсен
Енрике
Торсвед
Берарди
Байрами
Лауренте
Пинамонти
Леао
Жиру
Пулишич
Рейндерс
Бенасер
Лофтъс-Чийк
Хернандес
Симич
Кяер
Калабриа
   
Менян
 
Милан (Стефано Пиоли)

Обоснована прогноза: Милан - Сасуоло 3:2

  Сподели
242