"Махмурлукът" на Милан ще помогне на Монца


Н. Гавазов

Милан - Монца

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 17.12.2023 г.

Час: 13:30

Съдия: Джанлука Аурелиано

След късна победа в Англия, която ги задържа в континенталното състезание, "росонерите"  се завръщат в Серия А в неделя, когато приемат регионалния съперник Монца.

Ударът срещу Нюкасъл през второто полувреме в сряда не бе достатъчен за Милан, за да си осигури място в плейофите на Шампионска лига, тъй като равенството на Борусия Дортмунд с Пари Сен Жермен помогна на французите да изпреварят миланци по допълнителни показатели.

След завръщането си към вътрешните си задължения, "росонерите" имат много да наваксват през празничния период, след като бяха победени от Аталанта с 3:2 миналата седмица, въпреки че два пъти се връщаха чрез Оливие Жиру и Лука Йович.

Допускайки в петата минута от добавеното време на второто полувреме, Милан загуби мача в Бергамо, което доведе до изоставане с 9 точки от лидера Интер.

Пиоли беше подложен на критики от нарастваща група критици, като отборът му загуби три от последните си седем мача в лигата - толкова поражения, колкото в предишните 21 - и изпусна редица късни голове.

В петте най-добри първенства в Европа само Лас Палмас и Ница са допуснали по-голям дял от головете от Милан (61%) през последните 30 минути игра, което ще бъде от значение за треньор, спечелил Скудетото, за когото се предполага, че е бори се да спаси работата си.

След като загуби и двете срещи от Серия А с Милан по време на дебюта си във висшата лига през миналия сезон, Монца сега се стреми да победи своите съседи от Ломбардия за първи път, откакто спечели повишение.

Като се има предвид скорошната им форма, хората на Рафаеле Паладино могат да си представят шансовете поне да напуснат "Сан Сиро" с точка, тъй като те се оказаха трудни за побеждаване през втората си година сред елита на Италия.

След победата над Дженоа миналата седмица, "бианкоросите" загубиха само два от последните си 12 мача в лигата, като тези поражения дойдоха срещу Рома и Ювентус.

Приближавайки средата на сезона в Серия А, те се намират безопасно в средата на таблицата, въпреки че предстои труден завършек на 2023 г.: след като се справи с Милан, Монца трябва да приеме Фиорентина и след това да завърши календарната година срещу Наполи на "Стадио Марадона".

След като побърза да се завърне поради контузия, за да се изправи срещу Нюкасъл в средата на седмицата, Рафаел Леао също трябва да започне в неделя, който ще е голяма подкрепа за треньорския щаб на миланци.

Със своето португалско крило на терена през последните два сезона, "росонерите"  имат средно две точки на мач в Серия А; без него, това пада до една точка и процентът им на победи пада до 33%.

Въпреки това Стефано Пиоли все още е възпрепятстван от дълъг списък с контузени, като няколко защитници отново са аут: Малик Тиау, Пиер Калулу, Марко Пелегрино, Матиа Калдара, Давиде Калабриа, Симон Кяйер и Алесандро Флоренци.

Рафаеле Паладино отново ще бъде без Самуеле Винято, Армандо Ицо  и дългосрочно отсъстващият Джанлука Капрари, но в противен случай трябва да има пълен състав, от който да избирате.

Милан е единственият отбор, който все още няма равен домакински мач в Серия А този сезон, но тази серия може да приключи в неделя следобед. Умората от подвизите им в Шампионска лига е явна възможност за Монца, които ще бъдат отпочинали и мотивирани за срещата със своите именити регионални съперници.

Прогноза: Милан - Монца 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Монца (Рафаеле Паладино)
 
Ди Грегорио
   
Д'Амброзио
Пабло Мари
Калдирола
Киурия
Галиардини
Песина
Кариакопулос
Колпани
Мота
Коломбо
Жиру
Леао
Лофтъс - Чийк
Пулишич
Рейндерс
Муса
Ернандес
Симич
Томори
Флоренци
   
Майнян
 
Милан (Стефано Пиоли)

Обоснована прогноза: Милан - Монца 1:1

  Сподели
256