Ювентус ще вземе своето в Монца


Н. Гавазов

Ювентус ще вземе своето в Монца

Монца - Ювентус

Стадион: "Пауър", Монца

Дата: 01.12.2023 г.

Час: 21:45

Съдия: Михаел Фабри

“Брианзоли" е силен средняк в лигата този сезон. В първите тринадесет мача "бяло-червените" успяха да спечелят четири пъти, завършиха наравно шест пъти и загубиха три пъти. Отборът от Монца успя да удари противниковата врата четиринадесет пъти и допусна дванадесет пъти в собствената си врата.

В резултат отборът от едноименния град в момента има осемнадесет точки в актива си и е на девета позиция в класирането. Те са само на три точки зад петия Рома и на осем точки пред зоната на изпадащите.

Монца завърши последните си два мача наравно с Каляри (1:1) и Торино (1:1), а преди това спечели срещу Верона (3:1) и подели точки с Удинезе (1:1). Точно преди това тимът на Рафаеле Паладино допусна загуба от Рома (0:1).

Изглежда, че Монца този сезон ще бъде силен средняк, който ще бъде труден за всеки отбор и ще се опита да вземе точки дори от лидерите и да се бори за място в евротурнирите.

Отборът от Торино стартира страхотно новия сезон. "бианконерите" загубиха само девет точки, загубиха една игра и завършиха наравно три пъти. Тимът от Торино също така има девет победи. Отборът от Торино успя да вкара двадесет гола, но допусна осем в собствената си врата.

Въз основа на резултатите от първите тринадесет кръга "черно-белите" успяха да вземат 30 точки. "Зебрите“ изостават само с две точки от лидера Интер, но с четири точки пред третия Милан. "Старата госпожа" трябва да участва в битката за Скудетото.

В последните си мачове торинци направиха реми с Интер (1:1) и победиха Каляри (2:1), а преди това победиха Фиорентина (1:0) като гост. Преди това имаше още победи над Верона (1:0), Милан (1:0) и Торино (2:0). Последното и единствено поражение за сезона бе на 26 септември при гостуването на Сасуоло (2:4).

Ювентус не играе в европейските турнири този сезон. Така отборът на Масимилиано Алегри ще вложи всичките си усилия в шампионата, поради което има всички шансове да вземе златните медали за себе си.

След като получиха контузии през септември, Джанлука Капрари (коляно) и Армандо Ицо (мускул) остават настрани за Монца.

Младият Самуеле Винято пропусна последните два мача поради контузия, но другият полузащитник Андреа Колпани е човекът, който трябва да се държи под око, тъй като в момента чука на вратата на старшия отбор на Италия.

Колпани е един от редицата италианци, които процъфтяват в отбора на Монца, тъй като тимът редовно използва девет или десет местни играчи в стартовите си 11, заедно с португалския нападател Дани Мота, който е прекарал цялата си кариера в Италия.

Проблеми с контузии на десния бек на Юве по отношение на Данило и Матиа Де Шилио означават , че Андреа Камбиасо ще застане  там.

Съотборникът на Маккени в САЩ Тимъти Уеа е аут с контузия в бедрото.

Ханс Николуси Кавилия започна първия си мач в лигата за Юве от 2019 г. в дербито на Италия, тъй като лош късмет с контузии и три последващи заклинания го направиха недостъпен.

Като се имат предвид наказанията на Пол Погба и Николо Фаджоли в средата на терена, завръщането на Николуси Кавилия е идеално навременно и той може да види, че времето му за игра ще се увеличи значително през следващите няколко месеца.

1:0 е любимият резултат на Алегри, като треньорът е привърженик на прагматичния подход в потенциално трудни мачове като гост. Монца ще се опъне на своя именит съперник, ще се опита да го задуши, но класата на гостите е достатъчна за минимален успех тук.

Прогноза: Монца - Ювентус 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ювентус (Макси Алегри)
 
Шчесни
   
Гати
Бремер
Ругани
Камбиасо
Макени
Локатели
Рабио
Костич
Влахович
Киеза
Дани Мота
Коломбо
Колпани
Кириакопулос
Песина
Галиардини
Киурия
Калдирола
Пабло Мари
Д'Амброзио
   
Ди Грегорио
 
Монца (Рафаеле Паладино)

Обоснована прогноза: Монца - Ювентус 0:1

  Сподели
201