Милан се разбра със защитник на Бетис


Н. Гавазов

Милан се разбра със защитник на Бетис

Милан се разбра с испанския защитник на Бетис Хуан Миранда. Договорът на 23-годишния футболист изтича след седем месеца, така че той може да бъде привлечен на "Сан Сиро" без пари през лятото. "Росонерите" вече са договорили личните условия на играча, като остава единствено да бъде подписан договора между двете страни, като това може да се случи през януари.

В момента Стефано Пиоли разчита основно на Тео Ернандес на левия бек, но французинът няма алтернатива на поста, след като "росонерите" освободиха Фоде Бало-Туре. Затова в клуба се насочиха към Миранда, който е чудесна опция, защото може да бъде взет като свободен агент.

Шефовете на Милан са провели няколко разговора с агентите на Миранда през миналата седмица, като двете страни вече имат устна договорка за трансфер. Та се имали нова среща в последните дни, на която са изчистили и последните детайли около бъдещия договор на играча.Сега от Милан остава да решат дали ще изчакат до лятото, за да вземат Миранда като свободен агент, или ще опитат да си осигурят услугите му още през януари, но за целта ще трябва да се разберат и с настоящия му клуб Бетис и да платят минимална трансферна сума за правата му.

Левият бек е юноша на Барселона, но пристига на "Бенито Вийямарин" като свободен агент през 2021 г. До момента той има 89 мача, 6 гола и 10 асистенции за севилци. Той изигран и 1 мач за националния отбор на Испания.

  Сподели
168