Лече - Милан: Труден тест за "росонерите"


Н. Гавазов

Лече - Милан: Труден тест за

Лече - Милан

Стадион: "Вия дел Маре", Лече

Дата: 11.11.2023 г.

Час: 16:00 ч.

Съдия: Росарио Абисо

Дни след решаваща победа в Европа, Милан се завръща към вътрешния турнир в събота следобед, когато гостува на Лече на "Стадио Виа дел Маре". Успехът срещу ПСЖ изтри спомените от четири срещи без победи и сега миланци са готови да развият този успех. "Вълците" обаче са без победа от септември и ще се опитат да повалят съперника си.

Лече падна до 13-о място след болезнен обрат срещу Рома последния път и след като натрупа 11 точки от първите си пет мача, апулийци взеха само две от следващите шест.

Малко след като изпаднаха от Купата на Италия от лидера в Серия В Парма, когато бяха победени с 4:2 след като допуснаха два пъти през добавеното време на второто полувреме, "вълците" бяха на път да победят на Стадио Олимпико миналата неделя, след като Владимиро Фалконе спаси раннан дузпа от Ромелу Лукаку , Понтус Алмквист ги изведе напред в 72-ата минута. Въпреки това, те получиха два гола през добавеното време, за да загубят с 2:1 от Рома.

След поражение с 3:0 две седмици по-рано във Франция - и след пет мача от Шампионска лига без отбелязан нито един гол - седемкратният европейски шампион Милан преобърна изцяло сценария във вторник вечерта, като победи Пари Сен Жермен на "Сан Сиро", за да запази живи надеждите за излизане от група Н.

Благодарение на ударите на Рафаел Леао и Оливие Жиру, "росонерите" вече са на една точка от първите двама в тазгодишната "Група на смъртта“ и решаващите сблъсъци с Борусия Дортмунд и Нюкасъл Юнайтед предстоят след международната пауза.

Милан обаче отстъпи с шест точки от темпото на големия съперник Интер на срещата на върха в Серия А след лоши две седмици, включващи три загуби и едно равенство във всички състезания. След като загуби на косъм от Ювентус с 10 човека, отборът на Стефано Пиоли след това изпусна преднина от два гола, за да направи равенство с действащия шампион Наполи, преди да претърпи шокираща домакинска загуба миналата седмица срещу нямащия победа дотогава Удинезе.

Две поражения от последните им три мача в лигата са толкова, колкото в предишните 19, които донесоха не по-малко от 13 победи, така че Пиоли ще се стреми да използва инерцията от успеха на своя отбор в Шампионска лига като гориво за вътрешно съживяване.

Лече е без голмайстора от миналата седмица, тъй като шведското крило Понтус Алмквист получи контузия на бедрото; централният защитник Кастриот Демарку обаче се завърна в игра след дълго прекъсване и трябва да заеме място на пейката.

При вероятното отсъствие на Алмквист, Габриел Стрефеца и Ламек Банда са фаворити за титуляри в подкрепа на централния нападател Никола Кръстович , но Никола Сансон , който отбеляза пет гола в лигата срещу Милан в миналото, също е претендент да започне.

Макар че Стефано Пиоли може да сведе до минимум промените за последния мач на Милан преди международната пауза, първият избран нападател Кристиан Пулишич вероятно ще пропусне съботния мач, след като бе принуден да напусне в последните минути срещу ПСЖ. И Пулишич, и ветеранът защитник Симон Кяер се борят с мускулни проблеми, така че Саму Чуквезе трябва да замени първия в атака.

Нигерийският нападател ще се присъедини към Рафаел Леао като част от предната тройка на "росонерите" на "Виа дел Маре", а последният отбеляза повече голове срещу Лече от който и да е друг отбор от Серия А: четири в четири мача, включително двубой през април.

В допълнение към Кяер, Марко Пелегрино и Пиер Калулу не са на разположение – което донякъде стеснява възможностите за защита на Пиоли – и резервният вратар Марко Спортиело също остава извън терена.

Апулийци са трудни за побеждаване на родна земя, за това Милан е изправен пред много тежка задача. Още повече, че домакините имаха пълноценна седмица за подготовка, докато това не важи за "росонерите". Няма да е изненадващо, ако съперниците не се победят. От друга страна няма как да пренебрегнем и знак "2". Тъй като Милан загуби само един от последните си 23 мача от Серия А срещу съботния домакин - и тази единствена загуба дойде през април 2006 г. - всичко по-малко от максималните точки този уикенд би поставило под съмнение статута им на сериозни претенденти за Скудетото.

Прогноза: Лече - Милан 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Милан (Стефано Пиоли)
 
Менян
   
Калабриа
Томори
Тиау
Ернандес
Лофтъс-Чийк
Крунич
Рейндерс
Чуквезе
Жиру
Леао
Банда
Кръстович
Стрефеца
Рафия
Рамадани
Каби
Гало
Понграчи
Баширото
Джендрей
   
Фалконе
 
Лече (Роберто Д'Аверса)

Обоснована прогноза: Лече - Милан 1:2

  Сподели
218