Аусилио: Лукаку? Тази глава е затворена


Н. Гавазов

Аусилио: Лукаку? Тази глава е затворена

Спортният директор на Интер Пиеро Аусилио обясни защо нападателят Ромелу Лукаку не се завърна на "Сан Сиро" миналото лято.

Лукаку прекара миналия сезон в Интер под наем от Челси и първоначално се очакваше клубът от Серия А да се опита да преговаря със "сините" и самия Ромелу за оставането на играча

Аусилио обаче твърди, че Лукаку се е държал неуважително към Интер, като е игнорирал "нерадзурите". В резултат на това сделката не се осъществи и Ромелу бе изпратен от Челси в Рома за този сезон.

"Предпочитам да не говоря за играч, който в момента играе за друг клуб, никога не съм правил това през предишните месеци. Винаги казвам, че обичам да мисля за настоящето и бъдещето, а Лукаку е част от миналото. С него спечелихме титлата. О, загубихме два финала, неговият принос беше голям.

Какво се случи? Предпочитам да не говоря за това. Всичко, което ще кажа, е, че се изисква учтивост и уважение. Разбира се, имаше преговори, но в един момент те приключиха.

Има сделки, които се провалят, но никога не е проблем, ако има уважение. Но когато едната страна се крие или изпраща отговори чрез други хора, това те кара да се отвърнеш.

За мен тази глава е затворена от 8 юли, не съжаляваме“, заяви Аусилио.

  Сподели
402