Наполи - Милан: Без победител


Н. Гавазов

 Наполи - Милан: Без победител

Наполи - Милан

Стадион: "Диего Марадона", Наполи

Дата: 29.10.2023 г.

Час: 21:45

Съдия: Даниеле Орсато

Последните два шампиона на Италия се сблъскват в неделя вечерта, когато носителят на Скудетото Наполи посреща своя предшественик Милан.

Бъдещето на Руди Гарсия бе поставено под въпрос, когато отборът му загуби поредни мачове точно преди международната пауза, но победите над Хелас Верона и след това на Унион Берлин в рамките на няколко дни облекчи натиска върху шампионите. Корабът бе стабилизиран миналата събота, когато Квича Кварацхелия  вкара от двете страни на почивката на "Бендегоди" при победата с 3:1, преди "партенопеите" да отпътуват за Германия в средата на седмицата. Джакомо Распадори вкара единствения гол на "Олимпиащадион" в Берлин, което позволи на италианците да запазят второто място в група С на Шампионска лига. Трябва да добавим, че тези успехи се случиха без звездния нападател Виктор Осимен, което дава надежда за още по-добро представяне на неаполитанци.

Милан преживя тежка седмица. Най-напред хората на Стефано Пиоли загубиха с 1:0 от Ювентус през миналия уикенд. "Росонерите" играха по-добре от своя съперник, даже се държаха достойно след червения картон на Малик Тиау, но Антонио Миранте бе безпомощен пред силния удар на бившия полузащитник на Милан Мануел Локатели, който отбеляза победния гол в еквивалентния мач пред седем години. Миланци потърсиха отговор на това поражение при гостуването на ПСЖ в средата на седмицата, но загубата с 3:0 само влоши ситуацията - италианците са на дъното на "Групата на смъртта“, включваща също Борусия Дортмунд и Нюкасъл Юнайтед.

Виктор Осимен продължава да лекува контузия на подколянното сухожилие, което означава, че Гарсия отново трябва да импровизира в предни позиции, където Джакомо Распадори е фаворит пред Джовани Симеоне за стартовия състав.

Постоянният полузащитник Франк Ангуиса е близо до завръщане след проблем с бедрото, но Хуан Жезуш остава извън състава, така че Натан и Амир Рахмани трябва да започнат в централната защита.

Междувременно атакуващите възможности на Милан бяха подсилени от новината, че Ноа Окафор е подновил пълноценни тренировки, след като пропусна срещу ПСЖ, въпреки че Лука Йович може да не е готов, за да се появи на Стадио Марадона. Мачът в неделя също идва малко по-рано за Рубен Лофтъс-Чийк, който не е играл от края на септември, докато Саму Чуквуезе, Исмаел Бенасер, резервният вратар Марко Спортиело и наказаният централен защитник Малик Тиау също не са на разположение.

Наполи загуби два от последните си три домакински мача в лигата - толкова, колкото и в предишните 23.

В последните си девет срещи от най-високия дивизион с Милан, Наполи спечели три и три загуби, но последната им среща доведе до елиминиране от четвъртфиналите на Шампионска лига, малко след загуба с 4-0 в лигата в началото на април.

Милан има само 7 победи в предишните 24 визити в Неапол.

Пет от предишните седем мача между тези съперници завършиха с по-малко от три отбелязани гола.

Интересен мач, в който Наполи е фаворит, но уточняваме - на книга. Неаполитанци не успяват да победят Милан на домашния си стадион в последно време и не е изключено тази тенденция да се запази и днес.

Прогноза: Наполи - Милан 1:1  

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Милан (Стефано Пиоли)
 
Менян
   
Калабриа
Томори
Калулу
Ернандес
Муса
Адли
Рейндерс
Пулишич
Жиру
Леао
Кварацхелия
Распадори
Политано
Зелински
Лоботка
Каюсте
Руи
Натан
Рахмани
Ди Лоренцо
   
Мерет
 
Наполи (Руди Гарсия)

Обоснована прогноза: Наполи - Милан 1:1

  Сподели
272