Ювентус: Основната ни трансферна цел е Агуеро


Н. Гавазов

Ювентус: Основната ни трансферна цел е Агуеро

Генералният директор на Ювентус Джузепе Марота заяви, че отбора от Торино няма да се поколебае да похарчи голяма част от трансферния си бюджет само за един играч, ако това е необходимо и потвърди също така, че нападателя на Атлетико Мадрид Серхио Агуеро е и основната трансферна цел за „Старата госпожа" през това лято.

Въпреки това, Марота призна, че „бианконерите" няма да се хвърлят в неразумна надпревара за подписа на 23-годишния футболист, който може да предпочете да отиде в друг клуб извън Серия А, възползвайки се от по-изгодната данъчна политика в Испания в сравнение с Италия.

"Ние сме готови да похарчим голяма част от нашия бюджет за трансфери само за един играч, дори и ако трябва да бъдат взети под внимание и други фактори, като заплати например", каза Марота пред Tuttosport.

„Агуеро, например, се възползва добре от данъчните облекчения в Испания с Атлетико Мадрид, така че той няма да получава същото възнаграждение в Италия. Ако той предпочете друг клуб пред нашия, това ще бъде заради икономическата оферта, която му е отправена и тогава ние не можем да направим нищо", допълва футболният бос.

Както е известно, представителят на Агуеро Бруно Сатин наскоро заяви, че аржентинският национал е отворен за премиване в Ювентус, но Марота отбеляза, че има и други нападатели, които се следят от торинския гранд.

„Алексис Санчес например ще си пасне добре с футбола на Антонио Конте. Вучинич също ни харесва и евентуалното му привличане в никакъв случай няма да блокира трансфера на някой топ играч. Въпреки това, ние трябва да разговаряме и с Рома", каза още Марота.

Малко вероятен обаче изглежда варианта със Санчес, след като чилийския национал е много близо до преминаване в Барселона. Бившият директор на Сампдория след това продължи да обсъжда евентуални подкрепления за халфовата линия и стана ясно, че Ювентус следи отблизо положението на Артуро Видал в Байер Леверкузен.

"Двамата - Ласана Диара и Артуро Видал са еднакво близо до това, да се присъединят към Ювентус. Но за нас по- важна цел е Видал, защото той е повече гладен за успехи, отколкото Диара", завършва генералният директор на Ювентус.

 

  Сподели
98