Моуриньо: Колизеумът щеше да се взриви, ако не бяхме спечелили


Н. Гавазов

Моуриньо: Колизеумът щеше да се взриви, ако не бяхме спечелили

Старши -треньорът на Рома Жозе Моуриньо коментира победата над Фрозиноне (2:0) в мача от 7-ия кръг на Серия А.

"Моят отговор бе да дам на играчите перфектното мислене. След разочарование, натиск и критика, не можете да влезете в мач като този с едно сърце. Ако го направите, ще получите червен картон, ще загубите главата си, когато все още е 0:0, или ще бъдете напълно фокусирани върху часовника, ако водите с 1:0.

За да спечелите тази игра, трябва да имате емоционален баланс. Предадох това отношение и на моите играчи. Мисля, че моят опит в тези трудни моменти ми помогна да достигна до играчите. Когато Фрозиноне създаваше положения, не изпаднахме в паника. Това не бе ден за красива игра, бе невъзможно, особено срещу този противник. Продължавам да го казвам и някои може да не са съгласни, но италианският футбол е най-тактическият и затова Италия има най-добрите треньори.

Лукаку вече знае много, както и Ренато Санчес, така че се адаптираха по-бързо, но всички останали имат нужда от време и положителни резултати, за да придобият увереност. Ако не бяхме спечелили мача, Колизеумът щеше да се взриви, така че трябваше да рискувам и да пусна Дибала“, заяви Моуриньо.

  Сподели
218