Интер няма да бъде снизходителен към Емполи


Н. Гавазов

Интер няма да бъде снизходителен към Емполи

Емполи - Интер

Стадион: "Карло Кастелани", Емполи

Дата: 24.09.2023 г.

Час: 13:30 ч.

Съдия: Матео Марчерано

Емполи и Интер откриват неделната програма на 5-я кръг на Серия А.

Тосканци влизат в мача след катастрофална загуба със 7:0 от Рома през миналия уикенд, която оставя тима на последно място с нула точки. Нещо повече, Емполи няма отбелязан гол в този период и е третият отбор в историята с подобна негативна статистика. Сега тосканци са на път да станат първият колектив с пет поредни загуби и без попадение в този сегмент. Впрочем, лошите резултати намериха отражение в смяната на треньора - Паоло Санети бе освободен и на негово място бе назначен Аурелио Андреацоли, за когото това ще е трети период в Емполи.

Интер постигна 4 победи в 4-те си мача до момента и е на път да повтори постижението на Антонио Конте през 2019 година, който спечели първите си пет двубоя начело на миланци - нещо, което е постигано само три пъти в клубната история. Всеки един успех е много важен, но може би най-ценна се оказа победата с 5:1 в градското дерби с Милан през миналата седмица. Хенрих Мхитарян вкара две попадения, а Маркус Тюрам, Хакан Чалханоглу и Давиде Фратези бяха другите голмайстори за "нерадзурите". През седмицата Интер пътува до Испания, където гостува на Реал Сосиедад в Шампионска лига. Там хората на Симоне Индзаги се измъкнаха от загубата чрез гол на Лаутаро Мартинес в 87-та минута, с който милианци отговориха на ранното попадение на съперника.

Елиа Каприле, Даниел Малдини и Даниел Малдини все още са извън терена за домакините, но новият треньор на домакините все още има няколко възможности за избор. По-специално, ветеранът нападател Франческо Капуто и младият талант Томазо Балданзи бяха на пейката срещу Рома, но и двамата сега трябва да се върнат в първите 11.

Гостите са без Стефано Сенси, който ще се върне за двубоя със Сасуоло следващата седмица. Хуан Куадрадо до последно бе под съмнение, но в крайна сметка също отпадна от мача.  Лаутаро Мартинес и Маркус Тюрам може да се съберат отпред: първият е пряко замесен в повече голове в Серия А от всеки друг през тази календарна година (23 - 19 собствени и четири асистенции), докато вторият има два гола и две асистенции през първите си четири участия в лигата.

Смяната на треньора дава някаква надежда на местните фенове, но ако бъдем реалисти, трябва да кажем, че класата и огневата мощ на гостите е такава, че Емполи няма шанс в тази среща.

Прогноза: Емполи - Интер 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Интер (Симоне Индзаги)
 
Зомер
   
Дармиан
Ачерби
Бастони
Фратези
Димарко
Камбиаджи
Капуто
Балданзи
Малех
Ранокия
Фацини
Бастони
Луперто
Исмаили
Ебуехи
   
Бериша
 
Емполи (Аурелио Андреацоли)

Обоснована прогноза: Емполи - Интер 0:2

  Сподели
281