Милан ще пречупи Верона


Н. Гавазов

 Милан ще пречупи Верона

Милан - Верона

Стадион: "Сан Сиро", Ливърпул

Дата: 23.09.2023 г.

Час: 16:00 ч.

Съдия: Матео Маркети

Милан посреща Верона в мач от 5-я кръг на Серия А и ще се опита да запише първа победа след международната пауза. Съперникът обаче има само едно поражение до тук и въпросът е, дали домакините ще се справят със задачата или хората на Марко Барони ще се окажат костеливия орех.

Милан съсипа идеалния си старт на сезона с ужасяващото поражение с 5:1 миналия уикенд от градския съперник Интер в дербито на Мадонина. Въпреки това играчите дадоха силен отговор във вторник вечерта, като показаха феноменално представяне срещу Нюкасъл на старта на кампанията в груповата фаза на Шампионска лига. "Росонерите" доминираха през целия ход на мача, отправиха седем удара в очертанията на вратата само през първото полувреме, но просто не успяха да внесат последния щрих в случая.

След като оцеля от изпадането благодарение на плейофа в края на сезона през миналия сезон, клубът от Венето вече събра седем точки този сезон, което представлява второто им най-добро начало в Серия А през този век. Момчетата на Барони победиха Емполи и Рома в първите дни на кампанията и - възстановявайки се от загуба с 3:1 от Сасуоло точно преди международната пауза - те удържаха Болоня без гол в понеделник вечерта. Трябва да кажем за Верона, че в резултат на добрата си дисциплина в защита под ръководството на Барони, който запази Лече миналата година, само Интер е допуснал по-малко голове през първото полувреме на мачовете и само два отбора са получили по-малко голове като цяло.

Майк Майнян ще отсъства поне седмица поради контузия на бедрото, така че новото попълнение Марко Спортиело ще застане между гредите. Дългосрочно отсъстващият Исмаел Бенасер не трябва да се завърне до края на годината, докато френският защитник Пиер Калулу продължава да бъде извън терена поради проблем с бедрото. След като се завърна в отбора в средата на седмицата, Фикайо Томори трябва да започне в основата на защитната четворка на домакините. Интересен факт е, че  Милан отбелязва средно по 2.2 точки на мач с англичанина на терена, но само 1.1 в 15 мача без него.

Междувременно гостите ще бъдат без услугите на Джейдън Брааф и Джош Дойг , докато Томас Хенри остава на дългия път към възстановяване от контузия.

    - Милан влиза в мача  на фона на пет поредни победи над Верона.

   -  Верона не са побеждавали Милан в предишните 13 гостувания.

   - Над 2.5 голя бяха отбелязани в последните четири мача между тези съперници.

Разликата в качеството на двата тима е огромна и единственото предимство на гостите е в това, че миланци имаха мач в средата на седмицата. Но дали това ще е достатъчно за да не загуби Верона? Нашата прогноза е, че това няма как да се случи.

Прогноза: Милан - Верона 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Верона (Марко Барони)
 
Монтипо
   
Манани
Хиен
Давидович
Фараони
Хонгла
Дуда
Лазович
Фолорунко
Нгонге
Бонацоли
Леао
Жиру
Пулишич
Рейндерс
Крунич
Муса
Флоренци
Томори
Кяер
Калабриа
   
Спортиело
 
Милан (Стефано Пиоли)

Обоснована прогноза: Милан - Верона 1:0

  Сподели
280