Интер - Милан: Без победител в първото дерби за сезона


Н. Гавазов

Интер - Милан: Без победител в първото дерби за сезона

Интер - Милан

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 16.09.2023 г.

Час: 1900

Съдия: Симоне Соца

Интер и Милан, които имат 100-процентова статистика до момента, се изправят един срещу друг в мач от 4-я кръг на Серия А. Първото за сезона Дерби дела Мадонина обещава много интрига и емоции, а също и възможност за почитателите на залозите да изпробват късмета си.

Интер е на първо място в класирането на Серия А след три кръга, в които спечели девет точки. Интер е един от двата отбора, които никога не са губили точки в началото на сезона. И към можем да заключим, че "нерадзурите" ще се борят за Скудетото. Тимът на Симоне Индзаги изигра много силно първите мачове. Преди международната пауза Интер победи Фиорентина у дома с 4:0. Освен това миланският клуб отбеляза по два гола срещу Монца и Каляри, без да допусне нито едно попадение.

А най-добрият играч на Интер за този кратък период бе Лаутаро Мартинес. Аржентинецът отбеляза пет гола в три мача.

Милан пък е на второ място, зад Интер само по допълнителни показатели, след като започна първенството със страхотни победи над Болоня (2:0), Торино (4:1) и Рома (2:1). "Росонерите", благодарение на отличната си работа на трансферния пазар, изглежда могат да се превърнат в основен конкурент на Интер в битката за шампионската титла. Основният прогрес на Милан е свързан с играта в атака. Кристиан Пулишич, който не успя да се закрепи в Челси, сега разкъсва Серия А. Но към момента Оливие Жиру може да се нарече главният герой на Милан. 36-годишният нападател вече има четири попадения и ще се опита да стане първият "росонер" след Оливер Бирхоф през 1998 г., който вкарва в първите четири мача от новия сезон.

Треньорът на Интер Симоне Индзаги няма кадрови проблеми, като само Франческо Ачерби и Хуан Куадрадо са под съмнение –вероятно ще започнат от пейката. Лаутаро Мартинес би трябвало да е в отлично състояние, след като се включи само за пет минути в мача на Аржентина срещу Боливия, а капитанът на Интер ще се стреми да подобри резултата си от осем гола срещу Милан във всички турнири. Само Джузепе Меаца - на когото е кръстен стадионът, известен като Сан Сиро - и Стефано Найерс са вкарвали повече в историята на дербитата на Интер.

След успешен старт на кампания 2023-24, Стефано Пиоли също се очаква да избере познат състав, но една промяна ще бъде наложена: Фикайо Томори трябва да изтърпи наказание след червения си картон срещу Рома. Тъй като Пиер Калулу е контузен, изключително опитният ветеран Симон Кяер може да си партнира с Малик Тиау в сърцето на задната четворка на Милан, като Кристиан Пулишич и Рафаел Леао се присъединяват към Жиру на върха във формация 4-3-3.

- Интер спечели последните си 4 срещи с Милан във всички турнири без да допусне гол.

- Милан спечели три от последните шест мача с Интер в Серия А - колкото в предишните 19 срещи.

Интер и Милан не само оглавяват таблицата, но и отбелязаха най-много голове в Серия А този сезон, по осем. Въпреки това битката в събота трябва да е много по-напрегната, като страхът от загуба в дербито ще бъде основен фактор. За това нашите предположения са за предпазлива игра от страна на 22-та, а това ще се отрази на резултатността, която не очакваме да е повече от два гола.

Прогноза: Интер -Милан 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Милан (Стефано Пиоли)
 
Майнян
   
Калабриа
Кяер
Тиау
Хернандес
Лофтъс-Чийк
Крунич
Рейндерс
Пулишич
Жиру
Леао
Мартинес
Тюрам
Димарко
Мхитарян
Чалханоглу
Барела
Дъмфрис
Бастони
Де Врий
Дармиан
   
Зомер
 
Интер (Симоне Индзаги)

Обоснована прогноза: Интер - Милан 1:1

  Сподели
225