Бонучи: Ювентус ме унизи


Н. Гавазов

Бонучи: Ювентус ме унизи

Защитникът на Унион Берлин Леонардо Бонучи говори за напускането на Ювентус Торино.

"Лъжа е, че през октомври бях информиран за бъдещ проект, в който бях изключен от Ювентус. Всъщност през октомври имах възможността да продължа преговорите за удължаване на договора: продължихме напред заедно, защото клубът разбра колко е важно да ме има в съблекалнята.

Тогава чух в интервю с треньора, че уж са ми казали през февруари тази година, че повече няма да бъда част от отбора на Ювентус. Това също не е вярно: треньорът ме извика в кабинета си едва в края на март, преди мача от Лига Европа с Фрайбург, за да каже, че според него би било добра идея да започна треньорската си кариера, като се оттегля от футбол. Отговорих, че уважавам мнението му, но не искам да спирам до Европейското първенство през 2024 г.

След тази среща не говорих с никого повече до края на май, след последния домакински мач с Милан, когато по време на среща с клуба ме информираха, че този сезон ще започна след Гати, Бремер, Данило и млад играч, ставайки пети или шести избор в защитата. Съгласих се, не исках да създавам проблеми. В крайна сметка всичко щеше да е като миналия сезон.

Тогава на 13 юли ( спортният директор на Ювентус) Джунтоли и ( неговият помощник) Мана дойдоха в дома ми и ме унизиха, казвайки, че повече няма да бъда част от Ювентус. Че дори присъствието ми в съблекалнята и на терена ще попречи на развитието на клуба“, заяви Бонучи.

  Сподели
160