Морати: Треньорът на Интер ще е ясен до края на седмицата


Н. Гавазов

Морати: Треньорът на Интер ще е ясен до края на седмицата

Президентът на Интер Масимо Морати обяви, че до края на седмицата ще бъде обявено името на новия треньор на Интер. Както е известно, световния клубен първенец е в търсене на нов старши-треньор на отбора, след като Леонардо напусна, за да стане директор в бившия си клуб Пари Сен Жермен. Досега опитите на „нерадзурите" да привлекат Марсело Биелса, Синиша Михайлович, Андре Вили-Боас и Фабио Капело се оказаха неуспешни.

"Говорих с директорите Марко Бранка и Пиетро Аусилио за трансферната дейност. Мога да ви кажа, че Интер ще обяви новия треньор до края на седмицата", цитира Sky Italia думите на Морати.

Вчерашните слухове свързваха Лоран Блан с поста, но президентът отрече възможността французина да бъде назначен на поста.

"Не, той е свързан с отбора от Франция и дори опитаме да разговаряме с него, това ще означава, че се връщаме в изходна позиция", допълни босът.

В същото време, бившият наставник на Дженоа Джан Пиеро Гасперини, който също е свързван с треньорския пост в Интер заяви, че няколко дни няма да разговаря с медиите, за да не внася допълнително напрежение в ситуацията.

„Извинете ме, но сега смятам да помълча. Ако след няколко дни ми позвъните, аз с удоволствие ще говоря за ситуацията", цитира ANSA думите на Гасперини.

 

  Сподели
95