От Ювентус коментираха дисквалификацията


Н. Гавазов

 От Ювентус коментираха дисквалификацията

Президентът на Ювентус Джанлука Фереро направи изявление в отговор на решението на УЕФА да отстрани отбора от участие в европейските турнири през сезон 2023/2024 и да наложи глоба от 20 милиона евро за нарушаване на правилата за финансов феърплей.

"Съжаляваме за решението на Органа за финансов контрол на клубовете на УЕФА. Оставаме твърдо убедени в правомерността на нашите действия и в основателността на нашите аргументи.

Ние обаче решихме да не обжалваме това решение. То е в съответствие с решението, взето през май миналата година по спорове с Органа за финансов контрол на клубовете на УЕФА. Както и в този случай, ние предпочитаме да прекратим периода на несигурност и да предоставим пълна прозрачност и доверие на нашите заинтересовани страни по отношение на участието на клуба в бъдещи международни състезания.

Обръщането към друго ниво с несигурни резултати и крайни срокове ще увеличи несигурността относно евентуалното ни участие в Шампионска лига на УЕФА– 2024/2925 г. Вместо това искаме отборът, нашите фенове, нашите спонсори, доставчици и финансови партньори да могат да прекарат сезон 2023/2024 с максимално спокойствие и увереност в постигането на резултати на терена, особено след бурния минал сезон", заяви Фереро.

  Сподели
259