Италиански министър: Бих конфискувал стадиона на Ювентус


Н. Гавазов

Италиански министър: Бих конфискувал стадиона на Ювентус

Италианският министър на икономиката и финансите Джанкарло Джорджети коментира новите обвинения срещу Ювентус, който може да бъде лишен от точки в таблицата на Серия А за измами със заплати.

"От чисто икономическа гледна точка, ако Ювентус даде фалшив доклад, защо трябва да им отнемам точки? Ако разсъждавах по същия начин като данъчните или полицията, щях да им конфискувам стадиона, тъй като те са единственият отбор, който е построил собствен стадион. Бих им нанесъл икономически щети. Цялата система на спортно правосъдие трябва да се преосмисли малко, иначе ще се получи каша.

Започнахме реформата на спортното правосъдие. Вярвахме, че спортната система ще може да се регулира, но е трудно. Ясно е, че системата, замислена през 60-те години, вече не може да работи. Трябва да се запази неутралността. Не може спортните съдии да се избират от едни и същи хора, които седят във федерациите. Трябва да се положат колективни усилия, за да се възстанови малко справедливост“, заяви Джорджети.

Припомняме, че Ювентус е обвинен във фалшифициране на капиталови печалби и манипулиране на заплатите на играчите, за да укрие приходи през сезони 2019/2020 и 2020/2021.

  Сподели
294