Ейбрахам за Рома: Време бе да разперя криле


Н. Гавазов

 Ейбрахам за Рома: Време бе да разперя криле

Нападателят на Рома Тами Ейбрахам обясни решението си да напусне Челси и да премине в клуб от Серия А.

"Малко преди да напусне Челси, Томори отиде в Милан и говорихме много. Спомням си тези телефонни обаждания, никой от нас не можеше да повярва какво се случва. Цял живот сме били в Челси и след миг ни нямаше. Всичко, което знаех във футболния живот, бе за Челси, с изключение на няколко трансфера под наем, но все пак смятам, че това бе подходящият момент да напусна.

Бях готов да направя крачка напред в кариерата си. Не исках да ме смятат за момче, току-що пристигнало от академията. Време бе да разперя криле. Все още говоря с много играчи на Челси, Джеймс винаги ме моли да се върна... Израснахме заедно и се познаваме от много години. Играчи като Маунт, Райс и Нкетия израснаха около мен. Играли сме турнири, пътували сме заедно – особено интересно е да се види как се развиват и докъде сме стигнали. Тръгнахме по различни пътища, но все пак споделяме впечатленията си“, заяви Ейбрахам.

Ейбрахам премина в Рома през лятото на 2021 г., римляните платиха на Челси 40 милиона евро и още 5 милиона евро под формата на бонуси. Като част от римския клуб Тами спечели Лигата на Конференциите.

  Сподели
265