Тоти е уверен, че може да убеди Моуриньо да остане в Рома


Н. Гавазов

Тоти е уверен, че може да убеди Моуриньо да остане в Рома

Франческо Тоти заяви, че "би било по-лесно“ да убеди Жозе Моуриньо да остане в Рома, ако "зависеше“ от него.

През последните месеци се изписа много за бъдещето на 60-годишния португалски треньор, като слуховете го свързват с различни позиции от бразилския и португалския национален отбор до Пари Сен Жермен.

Моуриньо успя в първия си сезон с Рома, като изведе тима до първи европейски трофей, спечелвайки Лигата на Конференциите и може да отведе столичани до финала на Лига Европа този сезон. Въпреки това има слухове, че той не е сигурен за бъдещето на проекта в Рим.

“Ако зависеше само от мен, би било по-лесно. Да видим какво ще се случи. Нямам представа какви разговори текат между Моуриньо и клуба, но вярвам, че ще бъде взето най-доброто решение", заяви Тоти пред репортери на комплекса “Форо Италико", където се провежда тенис турнира Internazionali d'Italia в Рим.

След това легендата погледна към предстоящия реванш от полуфиналите на Лига Европа между Рома и Байер (Леверкузен). “Джалоросите" се наложиха с 1:0 на “Олимпико".

“Остават още 90 минути, които са много важни. Целта е класиране на финала и всички се надяваме тя да бъде постигната", сподели бившият италиански национал.

Въпреки скорошните съобщения, че ПСЖ настоява да назначи Моуриньо през лятото, португалският треньор наскоро заяви, че не е имал контакт с гигантите от Лига 1.

  Сподели
180