Милан - Лацио: Без победител


Н. Гавазов

 Милан - Лацио: Без победител

Милан - Лацио

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 06.05.2023 г.

Час: 16:00 ч.

Съдия: Антонио Рапуано

Милан и Лацио ще открият програмата на 34-я кръг на Серия А. Това ще е битка между два отбора, които се опитват да завършат кампанията в топ 4. Единият е колеблив и ново препъване ще намали шансовете му, докато другият тим се представя по-стабилно и това намира изражение в мястото в класирането му

Въпреки че Милан е на полуфинал в Шампионска лига и, надеждите му за завръщане в най-голямата клубна надпревара в Европа през следващия сезон претърпяха удар след равенството с Кремонезе в сряда. Наистина изглеждаше, че "росонерите" вървят към сензационно поражение, но гол на Жуниор Месиас в добавеното време спаси точката, която ги оставя на два пункта от четвъртия Интер и равен актив с Аталанта. В интерес на истината миланци платиха за решението на Стефано Пиоли да използва експериментален състав на фона на натоварения график. Действащият италиански шампион вече направи четири равенства от последните си пет изяви в лигата и не може да продължава в този дух, ако иска да постигне минималната цел за класиране в челната четворка. впрочем, програмата няма да е никак лека до края и тя ги изправя срещу Лацио, Интер (два пъти) и Ювентус - с потенциален финал на Шампионска лига.

Започвайки този график срещу бившия клуб на Пиоли в събота, Милан ще търси реванш за поражението с 4:0 през януари и ще се стреми към трета поредна победа в лигата над Лацио на "Сан Сиро", където също има серия от осем мача без загуба в всички състезания.

Говорейки за онзи мач през първия месец на годината, римляните отправиха пет удара тогава и вкараха четири гола, което показва каква убийствена реализация притежават столичани. Що се отнася до сегашната форма на "орлите", те влизат в срещата след победа с 2:0 над Сасуоло в средата на седмицата, която ги оставя на точка пред третия Ювентус и на 4 пункта пред четвъртия Интер. Загубите срещу Торино и Интер в края на миналия месец донякъде помрачиха представянето на столичани, но също така е факт, че от края на февруари Лацио всъщност взе повече точки от всеки друг отбор в Серия А. Освен това "орлите" допуснаха само три гола в последните си шест мача в лигата като гост, което едва ли радва Милан.

С Фикайо Томори , който се завърна след наказание и няколко други утвърдени звезди обратно в състава на Милан, стартовите 11 на Стефано Пиоли трябва да изглеждат доста по-различно от тези, които се провалиха в сряда. Само Томазо Побега и Златан Ибрахимович ще пропуснат поради контузия, така че домакините имат почти пълен състав, от който да избират. Следователно Сандро Тонали, Тео Ернандес и Рафаел Леао ще се върнат в игра от първия съдийски сигнал, а Оливие Жиру ще замени Дивок Ориги отпред.

Данило Каталди остава основната грижа на Лацио за контузии. Най-вероятната промяна на Маурицио Сари ще бъде привличането на бившия защитник на Милан Алесио Романьоли. Предната тройка на "орлите" ще остане непроменена, като Фелипе Андерсън и Матиа Закани –и двамата вкараха в мача през януари – действат от двете страни на капитана Чиро Имобиле.

Лацио спечели девет от своите 16 гостувания през този сезон в Серия А, но пътуването до "Сан Сиро" е друго нещо. В същото време за Милан ще е истинско предизвикателство да вкара гол на своя съперник, който знае как да се брани. Истината е, че срещата може да завърши по всякакъв начин, за това и нашето предложение е философско - двата тима няма да се победят.

Прогноза: Милан - Лацио 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Лацио (Маурисио Сари)
 
Проведел
   
Марушич
Романьоли
Казеле
Хисай
Милинкович-Савич
Антонио
Алберто
Андерсон
Имобиле
Закани
Жиру
Леао
Диас
Саелемаекерс
Тонали
Бенасер
Ернандес
Калулу
Томори
Калабриа
   
Майнян
 
Милан (Стефано Пиоли)

Обоснована прогноза: Милан - Лацио 1:1

  Сподели
366