Моуриньо: Исках да кажа нещо, но щях да остана без момчетата си


Н. Гавазов

Моуриньо: Исках да кажа нещо, но щях да остана без момчетата си

Старши-треньорът на Рома Жозе Моуриньо коментира равенството 1:1 с Монца.

"За съжаление, когато си уморен, това се отразява на концентрацията, фокуса и координацията ти.

Днес имахме играчи, които наистина се бореха и дадоха всичко от себе си. Хора като Лоренцо Пелегрини, Манчини, Браян Кристанте, които са на предела на силите си, но играят с тази гордост, която е част от ромското ДНК.

Има много трудности, тези, които играят, не са напълно готови или все още нямат качеството да играят на това ниво. Нашата скамейка днес я нямаше, но момчетата дадоха максимума, който можеха.

Мисля, че резултатът е подходящ за мача, може да изглеждам малко предубеден, ако кажа, че Рома заслужаваше да спечели, но не мисля, че е вярно да се каже, че Монца също заслужаваше победа.

Съдията? Това бе най-лошият съдия, който съм срещал в цялата си кариера. Повярвайте ми, имал съм работа с много лоши съдии. Обикновено, когато говоря за съдии, това е, защото те имат пряко влияние върху играта. В този случай не мисля, че е вярно. Но той е ужасен, не поддържа човешка връзка с никого, няма емпатия, дава червен картон на играч, който се подхлъзва, защото е изтощен в 96-ата минута. Спрях да работя 20-30 минути след края, защото знаех, че ще ми даде червен картон за всичко. Много, много исках да кажа нещо, но не можех да си позволя да остана без момчетата си. Ето защо напуснах терена рано, дори не исках да го погледна.

Какво причинява толкова много контузии в Рома? Това е просто, когато имате 30 играчи, които са на едно и също ниво, можете лесно да ги ротирате. Това обаче не е нашето положение. Отбори, които бяха ужасни в Европа и бяха елиминирани веднага, така че те могат да играят само един мач на седмица, но това не е нашата ситуация. Ние сме единственият клуб, който няма състав, за да бъде в позицията, в която сме, но сме на полуфинал в Лига Европа, изиграхме и два допълнителни мача за плейофите.

Но тези момчета заслужават да бъда тук до последната минута на сезона и аз винаги ще казвам, че съм толкова горд от техните усилия и това, което правят", заяви Моуриньо.

  Сподели
262