Моуриньо: Доволен съм от моите играчи


Н. Гавазов

Моуриньо: Доволен съм от моите играчи

Жозе Моуриньо призна, че Рома е имала "огромен проблем“ с контузиите в мача с Аталанта и даже се пошегува, че е готов да играе или да се обърне към Франческо Тоти и Алдаир.

Стотният мач на Специалния начело на Рома не премина според очакванията на португалеца не само заради загубата с 3:1, но и защото в срещата имаше още натрупващи се контузии.

Диего Лоренте накуцваше след подозрение за разтежение на подколянното сухожилие в последните минути, а след това Пауло Дибала едва успя да постави левия си крак, след като груб удар на Хосе Луис Паломино обърна глезена му.

"Не съм съгласен, че движехме топката твърде бавно. Мисля, че с нашите ограничения имахме много добро представяне. Не е възможно да премахнем грешките от играта, тъй като те могат да решат резултата, но те наистина бяха индивидуални грешки.

Контролирахме през първото полувреме, без да създаваме много, но имахме пълен контрол. Първият гол бе грешка, тъй като играч загуби топката отляво, тогава Тами трябваше просто да направи фаул, но вместо това ние стояхме там и гледахме топката, и Пашалич отбеляза.

Не видях разлика между отборите през първото полувреме. Вярвам, че се справихме по-добре през второто полувреме и след 2:1 имах чувството, че можем да обърнем. Друга грешка  реши мача, но съм доволен от моите играчи", заяви Моуриньо.

"Ако в събота трябва да играем, това не е проблем. Това е единен отбор, в трудни моменти винаги сме заедно и мисля, че феновете също се гордеят с този отбор“, продължи португалецът.

"Завършихме мача с девет играчи и все пак ударихме греда, което щеше да направи резултата 3:2. Много, много ми е трудно да бъда критичен към този отбор. Играем в своите граници. Не искам да кажа, че днешният резултат е несправедлив, защото грешките са част от играта и се плаща за тях, но тези, които играха и не играят обикновено, тези, които влязоха от пейката, за да помогнат, аз съм супер доволен с момчетата", добави Жозе.

Ударът от свободен удар на Пелегрини, който уцели вертикалния стълб, беше 30-ят път този сезон, в който Рома уцелва греда, а това е повече от всеки друг италиански клуб.

"Удар в гредата също означава, че сме създали ситуация. Не удряте рамката 30 пъти, ако не създавате положения. Можете да кажете, че нямаме късмет или сме неефективни, каквото искате.

Травмите? Те се дължат на натрупването на мачове. Това, което се опитахме да направим днес, беше да защитим онези играчи, за които медицинският щаб показа, че имат повече умора след мача в четвъртък, по-специално Лео (Спинацола) и Неманя (Матич).

Тези, които играха, Едоардо Бове, Ола Солбакен, бяха много позитивни и когато бяхме в разгара на мача с всичките си най-добри играчи, допуснахме третия гол. Мисля, че всеки треньор, дори и в най-богатите клубове, ще има проблем, когато играчи липсват. За някои отбори това е малък проблем, за нас е огромен. Смолинг си е Смолинг, Диего се адаптираше много добре и сега той също е аут. Очевидно ще ни бъде много трудно", каза още треньорът.

  Сподели
300