Гасперини: Това бе много добро представяне


Н. Гавазов

Гасперини: Това бе много добро представяне

Старши-треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини коментира победата с 3:1 над Рома в мач от 31-я кръг на Серия А.

"Играхме срещу несъмнено силен отбор, така че, за да ги победим, ни трябваше голяма концентрация, правилен фокус и да бъдем ефективни в атака. Това бе много добро представяне.

Дуван Сапата премина през труден период, винаги съм твърдял, че ще имаме много по-добри шансове да спечелим с най-добрия Дуван. Хойлунд и Лукман изиграха своята роля, но играчи като Дуван и Луис Муриел все още могат да ни дадат много и ние продължаваме да се борим за нашата цел", зави Гасперини.

Треньорът е с момчетата от Бергамо от седем години, което на практика е нечувано в италианския футбол.

"Високата преса е характеристика на нашата игра и за щастие много от играчите са тук от години, така че знаем правилния момент и движения. Бяхме много солидни и днес с много халфове, които работеха както в нападение, така и в защита, например Пашалич и Купмайнерс, които отбелязаха головете.

Вярно е, че мина много време. Тази вечер гледах Кристанте, Спинацола, Манчини и Ибанес, които играят за Рома, минаха доста години, откакто бяха тук с нас.

Това е клуб, който се развива непрекъснато и през първите няколко години имахме пълна революция. Намерих идеална среда за работа, има голямо взаимно уважение с клуба и това ни помага да продължим да работим заедно", заяви Гасперини.

Въпреки че все още не е спечелил трофеи с Аталанта, Гасперини класира тима за евротурнирите, включително три последователни участия в Шампионска лига.

  Сподели
258