Касано: Любимото извинение на Моуриньо е да прехвърля вината върху другите


Н. Гавазов

 Касано: Любимото извинение на Моуриньо е да прехвърля вината върху другите

Бившият нападател на Италия и Рома Антонио Касано продължи словесната си битка със старши- треньора на Рома Жозе Моуриньо.

"Никога не съм позволявал на големи имена да ми влияят, защото никога не съм бил подлизурко. Моуриньо трябва да разбере, че докато отборите му играят толкова слабо, поне един човек ще му каже за това - аз.

Много ли спечели? Не ме интересува това. Същото важи и за Алегри. Със силните играчи, които имат, те играят мръсен футбол. Имат ли трофеи? Какво от това? Ако отборите им играят грозно... казвам го и не го крия.

Това (че отборът не се справя със задачата) - любимото му извинение да прехвърли вината върху другите. Някои редактори на вестници и някои телевизионни експерти подкрепят неговите лъжи. Но Рома има третият по големина бюджет в Италия след Интер и Юве. Най-силният играч на пазара бе Дибала и те подписаха с него. А след това Матич и Вайналдум, изпълниха всичките му искания.

Рома е пълен с международни играчи. Моуриньо се крие зад алиби и никога не говори за футбол, винаги отклонява темата. Има огромна разлика между съставите на Лацио и Рома, само че Сари прави отборът да играе необикновено, а Моуриньо играе различен футбол и изостава.

Не съдя никого в личен план, не смея, не познавам живота на другите, анализирам само футболни аспекти. Разликата между мен и другите е, че ако си гаден, ще ти кажа за това", заяви Касано.

  Сподели
285