Милан иска да задържи Диас, но Реал има последната дума


Н. Гавазов

Милан иска да задържи Диас, но Реал има последната дума

Нападателят на Милан Брахим Диас е готов да продължи кариерата си в Серия А, ако е възможно. "Росонерите" също биха се радвали да задържат играча на "Джузепе Меаца" след края на сезона поради блестящото му представяне в последните важни мачове, но операцията по задържане на играча започва да изглежда малко трудна, според La Gazzetta dello Sport .

До края на тази кампания Диас ще завърши третия си пореден сезон с Милан, но правата върху футболиста все още се държат от Реал Мадрид и договорът му с "бланкосите" е валиден до лятото на 2025 г. Милан има опцията да купи Диас за 22 милиона евро, но според условията на сделката Кралският клуб си запазва опцията незабавно да откупи Диас обратно за 26-27 милиона евро.

Италианското издание смята, че благодарение на тази клауза Реал Мадрид ще има последната дума в преговорите. Затова Мадрид може да реши да върне футболиста в Испания, дори само за да го продаде на по-висока цена или например да го обмени с Джуд Белингам с доплащане.

"Росонерите" нямат много аргументи в този спор, но все пак отношенията между двата най-успешни клуба в историята на Шампионска лига остават добри, така че те все още могат да стигнат до алтернативно споразумение.

  Сподели
229