Интер - Юве: Гостите ще излъжат "нерадзурите"


Н. Гавазов

Интер - Юве: Гостите ще излъжат

Интер - Ювентус

Стадион: "Джузепе Меаца", Милано

Дата: 19.03.2023 г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Даниеле Чифи

Интер и Ювентус ще затворят кръга в Серия А, като това ще е и последният двубой в италианския елит за този месец, тъй като след това настъпва международната пауза.

"Нерадзурите" влизат в срещата с отлично състояние на духа след като направиха 0:0 на гости на Порто и така се класираха за четвъртфиналите на Шампионска лига, където ще премерят сили с друг португалски съперник в лицето на Бенфика. Интер обаче не е никак стабилен в Серия А, след като претърпя две загуби в последните си пет срещи, а равенството срещу почти изпадналия Сампдория спокойно може да бъде прибавено в раздел "поражение". В миналия кръг миланци гостуваха на борещия се за своето оцеляване Специя и отстъпиха с 2:1, а това отдалечи тима на 18 точки от лидера Наполи и сега хората на Симоне Индзаги ще трябва да се съсредоточат върху борбата за място в топ 4, където пет тима претендират за три места.

Ювентус също е в добро настроение след успеха като гости над Фрайбург с 2:0 в Лига Европа. Първият мач завърши с 1:0 и това даде надежда на германците, които започнаха агресивно и мощно, но "баианконерите" показаха класа и укротиха "соколите" с голове на Киеза и Влахович. По ирония на съдбата торинци също ще имат за съперник в следващия кръг представител на Португалия - Спортинг. Що се отнася до вътрешното първенство, там Юве е в серия от пет победи и загуба в последните си шест мача, което помогна на тима да събере 38 точки и да се доближи на 7 пункта до шестия Аталанта. Впрочем, за хората на Макс Алегри има и друг вариант за попадане в евротурнирите и той е през Купата на Италия, където съперник в полуфиналите е отново Интер.

Бастони е контузен от домакините. Милик, Сандро и Погба са с травми от гостите, а Кийн е наказан.

- Ювентус сложи край на поредица от три поредни загуби в мачовете срещу Интер Милано, като постигна победа с 2-0 в обратната среща през ноември миналата година в Торино.

 -  Интер спечели само 9 от предишните 34 домакински сблъсъка срещу Юве.

- Никой играч от Серия А не е отбелязал повече голове от Лаутаро на родна земя.

- Само Лацио е вкарал повече голове чрез халфове от Ювентус.

   

Повечето специалисти определят Интер за фаворит, въпреки че Ювентус е по-впечатляващ в последните двубои. Ясно е обаче, че този сблъсък може да завърши по всякакъв начин. Ние предлагаме друга гледна точка по отношение на победителя, а именно, че миланци претърпяха загуби в три от мачовете си след Шампионска лига. Напълно е възможно това да е четвърта загубена такава среща, което няма да е изненадващо с оглед на класата на съперника.  

Прогноза: Интер - Ювентус 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ювентус (Макси Алегри)
 
Шчесни
   
Гати
Бремер
Данило
Куадрадо
Фаджули
Локатели
Рабио
Костич
Ди Мария
Влахович
Мартинес
Лукаку
Димарко
Чалханоглу
Брозович
Барела
Дармиан
Ачерби
Де Врий
Шкриняр
   
Онана
 
Интер (Симоне Индзаги)

Обоснована прогноза: Интер - Ювентус 1:2

  Сподели
519