Сари: Тази победа означава три точки


Н. Гавазов

 Сари: Тази победа означава три точки

Старши-треньорът на Лацио Маурицио Сари коментира победата с 1:0 над Наполи в мач от 25-я кръг на Серия А.

"Тази победа означава три точки. Това са важни три точки срещу отбор, който играе свой собствен сезон. Мисля, че до момента те имаха 11 победи и 1 равенство у дома. Затова да спечелим тук означава много. Представихме се на високо ниво от гледна точка на внимание, фокус, отдаденост и желание за победа. Мисля обаче, че има какво да се желае от гледна точка на техниката.

За нас проблемът никога не е бил да се представим добре в един мач, проблемът е да покажем постоянство. В сравнение с миналия сезон имаме по-малко дефекти, не правим толкова грешки, така че се надявам, че сме намерили верния път. Това бе тежък мач за крилата ни, които трябваше да се жертват за отбора и да помагат в отбрана, когато бековете на Наполи се включваха в атака. Да видя, че те са готови да работят за отбора е много приятно за мен като треньор. Хората казват, че Сари не прави промени в състава си, но в последните три мача съм използвал общо 21 играчи. Днес не направих ротации, но вижте с каква скамейка разполага Наполи в сравнение с нашата.

Титла за Наполи? Той ще стане крал на Неапол, ако го направи. Винаги е хубаво да побеждаваш, но в Неапол това е още по-специално. Радвам се за Лучано, че ще усети тази тръпка", заяви Сари.

  Сподели
374