Анонс на 24-ти кръг на Серия А - срещите в събота


Н. Гавазов

 Анонс на 24-ти кръг на Серия А - срещите в събота

Емполи - Наполи

Емполи и Наполи ще открият програмата на кръга в Серия А. Двубоите между тези два отбора са много интересни през последните години. През миналия сезон неаполитанци водеха с 2:0 до 80-та минута, но тосканци вкараха три гола в рамките на седем минути и спечелиха с 3:2. А балансът за последните пет двубоя е в полза на Емполи - три победи срещу три загуби.

Въпросът е, ще се запази ли традицията "партенопеите" да имат проблеми срещу тосканци или този път южняците ще прегазят съперника си?

Колективът на Паоло Занети се представя според очакванията. Последната загуба за миналата година бе точно от Наполи - 2:0, след което Емполи записа три победи и две равенства в пет мача. Единият успех бе на гости на Интер, който пък надделя над Наполи по-рано. Тосканци обаче нямат победа в последните си пет срещи. Да, отборът игра с Торино, Рома и Фиорентина, но и също така бе домакин на Специя, с който направи 2:2. Така или иначе Емполи се намира на комфортното 12-то място, на 4 точки от седмия Ювентус и на 11 пункта от опасната зона. Това означава, че хората на Занети ще играят без излишно напрежение, а често футболистите показват най-добрия си футбол именно в такова състояние.

Наполи е в серия от шест поредни победи във всички турнири. "Партенопеите" мачкат всичко по пътя си, записвайки пет последователни успеха в Серия А, а в средата на седмицата прегазиха Айнтрахт на собствения му терен с 2:0, което прати тима с единия крак в 1/4-финалите на Шампионска лига. В момента южняците са лидери в класирането, на 15 точки пред най-близкия си преследвач и сякаш битката за титлата е предрешена.

Фаворит в мача е Наполи. Но резултатът в двубоя зависи изцяло от гостите - ако те решат да намалят оборотите и да си дадат малко почивка, тогава домакините ще измъкнат точка.

Прогноза: Емполи - Наполи 1:2

 

Лече - Сасуоло

Всеки двубой в Серия А носи интрига в себе си, турнирът няма нищо общо с онова, което бе допреди няколко години и в много отношения наподобява Висшата лига на Англия. Изключение не прави и мачът Лече - Сасуоло, който със сигурност ще прикове вниманието на любителите на залозите.

Новакът започна лошо кампанията, но от ноември се представя изненадващо добре. "Вълците" проведоха шест мача оттогава до средата на януари, записвайки три победи и три равенства. Последваха загуби от Верона и Салернитана, след което Лече проведе три срещи, в които победи Кремонезе като гост, направи равен с Рома у дома и забележете - победи Аталанта в Бергамо. Така апулийци събраха 27 точки и се намират на 10 пункта от опасната зона.

Добрият период на Лече съвпадна с лошия период на Сасуоло "зелено-черните" записаха шест загуби равенство в този сегмент на сезона. Пробуждането дойде на 29 януари в Милано, където местните фенове на "росонерите" не можаха да повярват, че любимците им загубиха с 5:2. Но хората на Алесио Диониси не спряха дотук - само седмица след това взеха скалпа на Аталанта. Същото можеше да се случи и при гостуването на Удинезе, но 2:2 не е лош резултат във Фриулия. През миналата седмица Сасуоло вече се сблъска с реалността, когато отстъпи с 2:0 на Наполи, но този мач няма как да го разглеждаме като негатив, след като и по-големи отбори преклониха глави пред неаполитанци.

Интересен сблъсък, подходящ за търсачите на силните усещания. На книга гостите са с по-добър състав, но пък домакините се намират в подем и ще бъдат подкрепяни от трибуните. Едната опция е да заложим на голове в мача, а другата е да изключим "двойката".

Прогноза: Лече - Сасуоло 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
473