Интер се опитва да свали цената на Лукаку


Н. Гавазов

 Интер се опитва да свали цената на Лукаку

Интер се опитва да убеди Челси да свали цената на нападателя Ромелу Лукаку. В момента белгиецът е под наем при "нерадзурите" до лятото, но двата клуба имат предварителна договорка, че наемът може да бъде удължен още с година при определени условия. Именно тях италианците искат да предоговорят, твърди Tuttosport.

След като не успя да оправдае цената си от 97.5 милиона паунда през първия си сезон на "Стамфорд Бридж" и не успя да се адаптира към марката футбол на Томас Тухел, на Лукаку бе позволено да се завърне в Интер миналото лято. След като игра за италианския гранд по време на триумфа за титлата им в Серия А 2020/21, много се очакваше от белгийския национал във втория му период на "Сан Сиро". Въпреки това, 29-годишният играч не успя да възпроизведе предишната си форма в елита на Италия.

В резултат на това Лукаку има само четири мача като титуляр и четири появи като резерва в Серия А и Шампионска лига, отчитайки се с два гола и една асистенция.

Според предварителната уговорка между двата клуба Лукаку може да остане още един сезон на "Сан Сиро", ако Интер плати 8 милиона евро през лятото, плюс още 3 под формата на бонуси. Макар цената да не изглежда твърде висока, от Интер се надяват да я свалят.

Така двата клуба може да се окажат в доста заплетена ситуация през лятото. Интер не иска да изпусне Лукаку тъй като в момента клубът не е в позиция да инвестира в друг нападател от неговия калибър. От Челси обаче не са много склонни да променят вече договорените параметри, тъй като клубът има нужда от всяко евро, за да изпълни критериите за Финансов феърплей, особено след сериозните харчове, които продължава да прави през януарския трансферен прозорец. Освен това "сините" трудно ще намерят друг купувач за Лукаку, имайки предвид слабата форма, в която се намира. Така че предстоят доста тежки преговори.

Белгиецът има договор с лондончани до 2026 година.

  Сподели
319