Ювентус обяви новия директор


Н. Гавазов

Ювентус обяви новия директор

60-годишният италиански бизнесмен Джанлука Фереро бе избран за нов директор на Ювентус. Това решение бе взето на събранието на акционерите, което одобри и нов Борд на директорите, чийто състав ще функционира до 30 юни 2025 г.

"Днес поех поста президент на Ювентус с голямо вълнение и голяма гордост. В това мое първо публично обръщение изразявам най-дълбоката си благодарност към президентите, които са ме предхождали, с някои от които съм прекарал периоди от живота си. По-специално бих искал да благодаря на президента Андреа Аниели.

Първата ми мисъл като президент е за феновете на този отбор, които винаги са били неговата сила и сърце. Имах възможността да се срещна и разговарям с някои от тях и установих, че те са изпълнени със съмнения и страхове, притеснени са за бъдещето на нашия клуб и отбор.

Искам да бъда много ясен. Когато поех този ангажимент, го поех с идеята да дам всичко от себе си. Заедно с избрания днес Борд на директорите и новия главен изпълнителен директор, ние ще работим за изграждането на бъдеще за Ювентус, достойно за неговото минало, славно минало, обхващащо 125 години, което доведе този клуб до спортна слава и превръщането му в най-силния италиански футболен клуб", заяви Фереро.

  Сподели
284