Мястото на Алегри в Юве все още е стабилно


Н. Гавазов

Мястото на Алегри в Юве все още е стабилно

Ръководството на Ювентус е разочаровано от поражението от Наполи с 1:5, но позицията на старши -треньора на тима Масимилиано Алегри все още не е поставена под въпрос. През лятото обаче специалистът все пак може да напусне отбора, твърди Football Italia.

Според източника, въпреки че Ювентус разбира, че Алегри е виновен за поражението от неаполитанците, при него клубът също проведе серия от осем победи, по време на които "черно-белите" не допуснаха голове.

Освен това ръководството на клуба се съобразява с договора на специалиста, който е до 2025 година. Заплатата на Алегри по това споразумение е 7.5 милиона евро на сезон, в случай на уволнение клубът ще трябва да плати сериозна неустойка.

Торинци все още обмислят други специалисти като възможен заместник на настоящия треньор, включително бившия треньор на Реал Мадрид Зинедин Зидан и наставника на Тотнъм Антонио Конте, но поканата им, заедно с уволнението на Алегри, ще струва на клуба 60-90 милиона евро - огромни пари за клуб, разследван за участие във финансови измами.

  Сподели
385