Удинезе победи, Рома и Юве със загуби


И. Ангелов

Удинезе победи, Рома и Юве със загуби

В предпоследен кръг на италианската Серия А се получиха някой интересни резултати, които ще окажат влияние на класирането в местата, даващи право на участие в Евро-турнирите. Намиращите се на местата непосредствено след тези в класирането, които дават това право, Удинезе, Рома и Ювентус сътвориха интересни мачове, но само Удинезе взе 3-те точки и влезе в топ четворката на класирането.

Удинезе победи Киево с 0:2 като гост. Головете отбелязаха Маурисио Исла и Асамоа съответно в 28-ата и 76-ата минути. Сега от Удинезе ще се надяват да задържат позицията си в класирането, която е изключително изгодна с оглед техния сезон.

Рома изненадващо загуби от Катания, след като поведе рано в резултата. Още в 14-ата минута Симоне Лория вкара след асистенция на легендата на тима Тоти. За негово съжаление обаче тимът му изгуби инициативата през второто полувреме и с голове в 78-ата и 93-ата минути, съответно на Бегресио и Гомес, Рома загуби и като че ли няма да вземе участие в Шампионска лига през следващата кампания.

Ювентус също понесе загуба като гост на Парма с 1:0. Голът падна в 64-ата минута и бе дело на Джовинко. В другите срещи, които се играха по това време Лече като гост победи Бари с 2:0, Чезена надви Бресия с 1:0, а Сампдория загуби от Палермо като домакин с 1:2.

  Сподели
190