Санети: Всичко правя с много страст


Н. Гавазов

Санети: Всичко правя с много страст

Капитанът на Интер Хавиер Санети ще изиграе тази вечер своя мач номер 1000 в професионалната си кариера на футболист, ако той се появи на терена в срещата-реванш от полуфиналите за Купата на Италия срещу Рома. Според информации от Апенините, аржентинецът ще изведе съотборниците си със специална капитанска лента, на която ще бъде отбелязано уникалното постижение.

„Горд съм, че достигнах тази бройка. Това наистина е важно за мен. В моята кариера винаги съм правил всичко с много страст, футболът ми даде много и аз винаги съм гледал да бъда полезен. Ще бъде чест за мен да бъда десетия играч в света с подобно постижение", заяви Санети за Sky Italia.

Аржентинецът ще последва примера на Питър Шилтън, Рей Клемънс, Пат Дженингс, Алън Бел, Дейвид Сиймън, Паоло Малдини, Андони Субисарета, Роберто Карлош и Томи Хътчисън.

„Роберто Карлош и Малдини са двама души, на които винаги съм им се възхищавал. Малдини даде толкова много за световния футбол и Италия, че ще остане завинаги в историята", допълва капитанът на Интер.

Санети е играл 33 пъти за родния Талерс, 66 с Банфийлд, 12 с младежкия национален отбор на Аржентина, 140 пъти с мъжкия национален отбор на страната си и 748 пъти с Интер.

„Мачът срещу Рома е важен за нас и ние се надяваме след неговия край да празнуваме. А това, което искам да направя след тази вечер е да изиграя своя мач номер 1001, 1002 т.н. докато стигна до момента, когато кажа: „Спри се", завършва Санети.

 

  Сподели
109