Буфон: Критиката е моето гориво


Н. Гавазов

Буфон: Критиката е моето гориво

Джанлуиджи Буфон не вярва, че отсъствието на триумф в Шампионска лига засяга наследството му.

Сега 44-годишният вратар играе за Парма в Серия B.

"Продължавам да играя по много причини. Чувствам, че все още съм доста силен и конкурентен. Чувствам се като част от златната ера на спорта.

Аз съм на възраст, в която мога да се пенсионирам, когато пожелая. Аз контролирам нещата, но винаги има причина зад всяко мое решение. Върнах се в Парма, защото съм щастлив човек, който видя колко горди са феновете, че отново ще бъда на вратата на техния отбор.

През кариерата си спечелих много трофеи, но има и такива, които не можах да взема. Щастлив съм, че се борих за тях, но лично аз постигнах успех благодарение на любовта на феновете. И нямам нужда от осем победи в Шампионската лига, за да знам колко съм добър. Дори и без трофея от Шампионска лига знам колко струвам.

Критиката е моето гориво. Колкото повече остарявам, толкова повече тя ме мотивира. Когато си млад, тя те наранява. Има риск тя да ви ядоса. Когато остарееш, виждаш нея като стимул. Понякога наистина имах нужда от тази критика и обръщах внимание кой точно ме критикува“, заяви Буфон.

Играейки за Ювентус, вратарят спечели 21 трофея. С Парма той стана носител на Купата на УЕФА, както и Купата и Суперкупата на Италия. В ПСЖ той спечели шампионата и Суперкупата на Франция.

Буфон спечели Световната купа през 2006 г. с Италия.

  Сподели
80