Лацио - Ювентус: Мач с много неизвестни


Н. Гавазов

Лацио - Ювентус: Мач с много неизвестни

Лацио - Ювентус
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 02.05.2011
Час: 21:45
Съдия: Паоло Мацолени

В последен мач от 35 кръг на Серия А Лацио приема Ювентус, чиито шансове за участие догодина в Шампионска лига все още са живи, но по-големи са тези на домакините. Миналата събота столичани загубиха с 1:2 от Интер, в един мач, в който може би „орлите" трябваше да си тръгнат поне с нещо, след като останаха с човек повече в 22-та минута и дори поведоха в резултата. Снайдер и Ето'о обаче попариха надеждите на столичани, а загубата остави Лацио на точка пред Удинезе и на четири пред Рома, което означава, че борбата за зоната, осигуряваща участие в най-престижния европейски клубен турнир остава отворена.

Ювентус завършва един ужасен сезон, който ще бъде запомнен с непрекъснатите лутания на отбора, довели в крайна сметка „Старата госпожа" до унизителното положение да остане евентуално не само извън Шампионската лига, но изобщо от всякакво участие на европейската сцена. Кампанията ще бъде запомнена с победи над Интер и Милан и загуби от по-малките отбори. След хубавата победа като гост над Рома и волята, която показаха хората на Делнери в двубоя срещу Дженоа, последваха две безлични равенства, като особено това срещу Катаня показа неспособността на „бианконерите" не само да запазят резултата, но убеди и най-запалените привърженици на тима, че с тази си игра любимците им напълно заслужават мястото, на което се намират в момента - седмо, на шест точки от Рома и седем от Лацио.

Еди Рея няма да може да разчита на контузените Диакийт, Раду, Стендардо, Фоджиа и Скули, както и на наказания за два мача Маури, но пък Матусалем се завръща в отбора. По такъв начин, на десния фланг на отбраната ще бъде Гаридо, а в центъра на терена ще видим Ледесма и Матусалем. Схемата на игра най-вероятно ще бъде 4-4-2, но е изключено и 4-3-1-2, като при втората Ернандес ще застане непосредствено зад двамата нападатели Флокари и Сарате. Вероятен състав (4-4-2): Муслера; Лихтщайнер, Биава, Диас, Гаридо; Ернанес, Ледесма, Матусалем, Броки; Флокари, Сарате.

Делнери е без Маркисио, Ринаудо, Сисоко, Куяларела и Якуинта, но в тима се завръща героят от Twitter Киелни, който още в четвъртък написа на личната си страница: „В понеделник се завръщам на терена". Схемата на игра ще бъде 4-4-2, като най-вероятно Матри и Дел Пиеро ще излязат титуляри, а Тони ще започне от резервната скамейка. Вероятен състав: Буфон; Мота, Барцали, Киелини, Гросо; Красич, Мело, Акуилани, Пепе; Матри, Дел Пиеро.

Срещата определено ще бъде много интересна, предвид амбициите на двата отбора. Лацио е много силен у дома си пред този сезон, но пък срещу „орлите" излиза отбор, който е четвърти по сила като гост. Освен това, само Милан е допуснал при гостуванията си по-малко голове от Ювентус, а съвсем наскоро „бианконерите" победиха на същия стадион Рома с 2:0. С интерес се очаква съперничествата Киелини - Сарате и Лихтщайнер - Красич, от които всъщност ще зависи в голяма степен и изхода от срещата. Лацио ще се опита да докаже, че заслужава мястото на което се намира, за Ювентус този мач пък е може би последен шанс да атакува зона Европа и да зарадва изстрадалите си фенове. 

Прогноза за: Лацио - Ювентус 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Лацио:

19 март Лацио - Чезена 1:0 (Серия А)
03 април Наполи - Лацио 4:3 (Серия А)
10 април Лацио - Парма 2:0 (Серия А)
17 април Катаня - Лацио 1:4 (Серия А)
23 април Интер - Лацио 2:1 (Серия А)

Ювентус:

20 март Ювентус - Бреша 2:1 (Серия А)
03 април Рома - Ювентус 0:2 (Серия А)
10 април Ювентус - Дженоа 3:2 (Серия А)
17 април Фиорентина - Ювентус 0:0 (Серия А)
23 април Ювентус - Катаня 2:2 (Серия А)


Досегашни срещи:

Лацио - Ювентус

136 мача
35 победи за Лацио
34 равенства
67 победи за Ювентус
Голова Разлика: 241:163 за Ювентус


Коефициенти от bet365:
Лацио - 2.10
Равен - 3.20
Ювентус - 3.60

Коефициенти от Offsidebet:
Лацио - 2.15
Равен - 3.20
Ювентус - 3.35

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
147