Саки ще получи награда на УЕФА


Н. Гавазов

 Саки ще получи награда на УЕФА

Бившият футболен треньор Ариго Саки, който преди това бе начело на Милан, стана лауреат на УЕФА от името на президента на организацията Александър Чеферин. Специалистът ще получи наградата на жребия за груповата фаза на Шампионска лига 2022/2023, който ще се проведе на 25 август в Истанбул.

"Тази награда е признание за професионални постижения и освен това отбелязва наследството, оставено от изключителни личности във футбола. Много малко хора са променили философията на играта по начина, по който го направи Ариго Саки, за да могат да гледат самия спорт. Има две епохи - преди и след Саки. Безкрайните тактически иновации, които той въведе в своите методи, днес са в основата на всеки футболен наръчник, отразен от поколенията треньори, които го следват", заяви Чеферин.

Под ръководството на Ариго Саки Милан стана шампион на Италия през сезон 1987/1988, а също така спечели Шампионска лига през 1989 и 1990 година. Специалистът бе начело и на националния отбор на Италия, с който стигна до финала на Мондиал 1994, където неговите възпитаници загубиха от Бразилия след дузпи.

  Сподели
253