Конте: Лукаку искаше да се докаже в Англия


Н. Гавазов

 Конте: Лукаку искаше да се докаже в Англия

Meниджърът на Тотнъм Антонио Конте изрази мнението си за перспективите на нападателя Ромелу Лукаку във Висшата лига.

Припомняме, че през лятото на 2022 г. Челси, който притежава правата върху договора на белгийския играч, реши да го даде под наем на Интер. През 2021 г. "сините" купиха Лукаку от "нерадзурите" за 113 милиона евро.

"Ромелу бе крал в продължение на две години в Милано. Феновете му дадоха много страст и мисля, че той е човекът, който има нужда от нея. Поради тази причина вярвам, че той искаше да се върне в Интер, но със сигурност тази сделка беше добра за Челси.

Говорим за играч, който премина в Челси и в момента е под наем в  Интер за един сезон, но има потенциал да играе в английската Висша лига. Спомням си много добре, когато той започна да се представя много добре миналия сезон и всички медии писаха, че Лукаку е наистина силен. Могат да се случат различни неща, които разклащат увереността.

Знам със сигурност, че е разочарован, защото искаше да се докаже отново в Англия. Но той има време. Сега той трябва да играе за голям отбор в Италия, да се опита да си върне увереността, но ние говорим за наистина значим и добър нападател", заяви Конте.

Под ръководството на италианския специалист Лукаку игра в Интер от 2019 до 2021 година.

  Сподели
272