КАФ призова УЕФА да разследва Де Лаурентис


Н. Гавазов

 КАФ призова УЕФА да разследва Де Лаурентис

Африканската футболна конфедерация (КАФ) призова УЕФА да започне разследване срещу президента на Наполи.

Напомняме, че Аурелио Де Лаурентис заяви през миналата седмица, че не иска да подписва с африкански играчи заради това, че футболистите участват в Купата на Африка по средата на сезона.

"КАФ е ужасена от безотговорните и неприемливи забележки на президента на Наполи Аурелио Де Лаурентис относно африканските играчи и Купата на африканските нации.

Публични изявления, че играчи, които подпишат договор с Наполи, трябва да подпишат освобождаване от Купата на Африканските нации като условие за работа, коментарите на Де Лаурентис вероятно попадат под член 14 от Дисциплинарния правилник на УЕФА. Затова КАФ настоява УЕФА да започне дисциплинарно разследване срещу него.

КАФ се ангажира с ролята, която футболът играе в Африка, Европа, Америка, Азия и по света, обединявайки хора от различни култури, езикови групи, раси, етноси и религиозни вярвания. Нямаме никакво съмнение, че Наполи и УЕФА, както и КАФ, са ангажирани с тези глобални хуманитарни цели.

Трябва ли да приемем, че президентът на Наполи ще наложи подобни ограничителни условия на играчи от Южна Америка, Азия и други конфедерации, като им попречи да участват в международни състезания на техния континент, които са важни за развитието и растежа на футбола в света? ?

Купата на африканските нации е водещият турнир на африканския континент и едно от основните футболни състезания в света. Последното му издание, проведено в Камерун, бе излъчено в повече от 160 страни и привлече повече от 600 милиона зрители“, се казва в изявление на организацията.

  Сподели
420