Дибала: Преди трансфера питах Моуриньо нещо много важно


И. Ангелов

Дибала: Преди трансфера питах Моуриньо нещо много важно

Новият нападател на Рома Пауло Дибала разкри причините да премине като свободен трансфер в тима на "вълците" това лято. Нападателят изигра предишните 7 сезона в Ювентус, където спечели 5 пъти Серия А, като сега той обяви, че е искал отбор с подобни амбиции след толкова успехи. Мениджърът Жозе Моуриньо изведе Рома до купата в Лигата на конференциите на Европа, като в Италия завърши шести.

"Първото нещо, което попитах треньора бе какво се целим да спечелим. И Моуриньо, и клубът ми дадоха определени гаранции, затова тук е страхотно място за увереност и развитие. Това е много важно за да вървим напред и да преследваме цели. Аз ще опитам да дам всичко най-добро от себе си и да донеса опита си за да продължим да печелим.

"Аз говорих много с директора, с треньора и президента, за да разбера как е изграден този отбор. Аз нямах особени съмнения преди това".

Договорът на 28-годишния стрелец изтече през това лято с Ювентус и той премина като свободен агент:

"Аз мисля, че директорът на Ювентус Маурицио Аривабене беше много ясен. Ние говорихме да подновя през октомври, но след това клубът помоли да изчакаме. През март компанията ни каза, че няма да съм част от бъдещия проект. Това не беше проблем. Финансово клубът направи своето решение заедно с треньора. Аз уважих техния избор и той не беше проблем за мен."

  Сподели
568