Рома ще се завърне на победния си път


Н. Гавазов

Рома ще се завърне на победния си път

Рома - Киево
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 23.04.2011
Час: 13:30
Съдия: Никола Пиерпаоли

Рома посреща Киево в мач от 34 кръг на Серия А и след две поредни загуби ще се опита да направи всичко възможно, за да се изправи на крака. Във вторник „римските вълци" загубиха първата полуфинална среща от турнира за Купата на Италия срещу Интр с 0:1 и след поражението с 2:3 от Палемро в последния кръг на първенството, по всичко изглежда, че попътният вятър в платната Рома вече го няма, а напрежението в отбора става все по-голямо. Доказателство за това е и скандала, който възникна между наставника Монтела и Джеръми Менес, което потвърди слуховете, че не всичко е наред в столичани. В момента отбора се намира на шесто място в класирането и има в актива си 53 точки, като дистанцията от четвъртия Лацио е седем точки и пет кръга преди края изглежда малко вероятно да видим Рома в Шампионската лига догодина.

Киево има нужда от още една или две победи, за да е спокоен за оцеляването си в елита. През уикенда „летящите магарета" победиха с 2:0 Болоня, като головете отбелязаха Констант и Марколини. Цяло второ полувреме възпитаниците на Стефано Пиоли играха с човек по-малко, но не позволиха на съперника си да обърне резултата. Въпреки успеха, наставника най-вероятно няма да запази своя пост, след като ръководството на клуба вече влезе във връзка с Доменико Ди Карло, който се очаква да бъде новия треньор от следващия сезон. В момента Киево се намира на 13-то място в класирането и има в актива си 39 точки - седем повече от опасната зона.

Домакините излизат за мача без контузените Серджио и Мексес. Схемата на игра, която ще използва Монтела е 4-2-3-1. Единственият проблем пред младия наставник е да използва ли Тадей и къде да го сложи - на мястото на Менес отдясно или непосредствено зад Тоти. Вероятен състав: Дони; Касети, Бурдисо, Жуан, Рийзе; Писаро, Де Роси; Менес, Перота, Вучинич; Тоти.

Киево ще бъде без контузените Лучиано и Йокич, както и наказания за един мач Риджони. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2. Вероятен състав: Сорентино; Сардо, Андреоли, Мандел, Мантовани; Фернандес, Гуана, Констант; Болиячино; Пелисиер, Мокардели.

За любителите на статистиката: Рома записа 9 победи и допусна 3 загуби от общо 16 домакински мача през сезона. Киево постигна 4 победи при 16-те си гостувания. Интересното е, че „летящите магарета" бележат повече голове като гост, отколкото като домакини. Последната победа на Киево на „Олимпико" е през 2003 година. Миналият сезон тук Рома победи с 1:0 „летящите магарета".

Очевидно е, че натискът върху домакините е голям и две поредни загуби, при това домакински вече поставиха тима под натиск. Трети негативен резултат, а за такъв ще се смята и равенството, ще доведе до още по-голям натиск върху „римските вълци", както и върху Монтела, който впрочем най-вероятно ще бъде освободен след края на сезона. „Летящите магарета" са идеалния съперник, който идва в идеалното време, за да бъде понамалено напрежението с една победа и хубава игра. По-вероятно е Рома да се възползва от шанса си и да победи, отколкото да допусне изненада и в края на сезона да станем свидетели отново на протести от страна на тифозите.

Прогноза за: Рома - Киево 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Рома:

20 март Фиорентина - Рома 2:2 (Серия А)
03 април Рома - Ювентус 0:2 (Серия А)
09 април Удинезе - Рома 1:2 (Серия А)
16 април Рома - Палермо 2:3 (Серия А)
19 април Рома - Интер 0:1 (Купа на Италия)

Киево:

13 март Киево - Фиорентина 0:1 (Серия А)
20 март Бари - Киево 1:2 (Серия А)
03 април Киево - Сампдория 0:0 (Серия А)
09 април Интер - Киево 2:0 (Серия А)
17 април Киево - Болоня 2:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Рома - Киево

17 мача
8 победи за Рома
8 равенства
1 победа за Киево
Голова Разлика: 33:13 за Рома


Коефициенти от bet365:
Рома - 1.33
Равен - 4.33
Киево - 8.50

Коефициенти от Offsidebet:
Рома - 1.36
Равен - 4.40
Киево - 8.80

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
136