Рома - Интер: Минимално предимство за домакините


Н. Гавазов

Рома - Интер: Минимално предимство за домакините

Рома - Интер
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 19.04.2011
Час: 21:45
Съдия: Никола Рицоли


В първа среща от полуфиналите на турнира за Купата на Италия, Рома посреща Интер, в двубой, където съперниците ще направят всичко възможно да си осигурят комфортен резултат за реванша. На практика, това е последен шанс за който и да е от двата отбора да спечелят нещо през сезона и да не останат с празни ръце през настоящия сезон, което предполага, че битката помежду им ще бъде много оспорвана.

Рома достигна до този етап на турнира, след като на осминафиналите победи с 2:1 градския си съперник Лацио, след голове на Бориело и Симпличио, а на четвъртфиналите успя да се разправи в Торино с Ювентус, като с попадения на Вучинич и Бориело бе оформено крайното 2:0 за гостите. В Серия А обаче, „вълците" се представят неубедително и колебливо, а оттам и резултатите са непостоянни. На практика, след смяната на Раниери с Монтела, в играта на отбора почти не се забелязва кой знае каква промяна и единственото положително нещо е това, че бе свалено напрежението в отношенията с феновете. През уикенда, Рома загуби с 2:3 домакинството си на Палермо и на практика загуби шансове за 4-то място, което дава право на участие в Шампионската лига догодина. В момента „вълците" се намират nа шесто място в класирането с актив от 53 точки - седем по-малко от четвъртия Лацио и на десет от отбора на Леонардо.

Интер, за разлика от своя противник достигна дотук по-трудно. На осминафиналите в оспорван мач „нерадзурите" се справиха с бойкия състав на Дженоа и благодарение на двата гола на Ето'о и един на Марига успяха да победят „грифоните с 3:2. На четвъртфиналите, в не по-малко драматичен двубой на „Сан Паоло", Интер отстрани с 5:4 Наполи след изпълнение на дузпи, като преди това редовното и допълнителното време завършиха при 0:0. В Серия А шампионите успяха да догонят лидера Милан и почти се справиха с пасивите натрупани по време на ерата Бенитес, но в най-важните мачове от тази част на сезона „нерадзурите" не успяха да се справят и в момента отбора е трети, с 63 точки в актива, което на практика прави невъзможно догонването на лидера Милан.

Рома ще бъде без Срджио и Мексес, а схемата на игра, която Монтела ще използва е 4-2-3-1, като начело на атаката ще бъде Тоти, подпомаган от Таддей, Перота и Вучинич.

Леонардо няма да може да разчита на Кордоба, който е контузен, а Самуел, въпреки че излекува своята травма и тренира с отбора бе оставен извън групата за мача. От нея отпадна и Самуел Ето'о, който се контузи в мача с Парма през уикенда. Вероятно схемата на игра ще бъде 4-3-1-2 с Пацини и Милито начело на атаката.

Сблъсъкът между Рома и Интер мнозина специалисти определиха като двубой на „последната надежда", което ни кара да предполагаме, че двамата треньори няма да се отнесат снизходително към него и ще използват целия си наличен потенциал, за да се сдобият с положителен резултат. И двата отбора записаха лоши резултати през последните няколко седмици, но в психологическо отношение домакините са с леко предимство, след като техния противник загуби всичко. Очевидно е, че „нерадзурите" се намират в психологическа дупка след загубата от Шалке 04, а умората в хората на Леонардо си личи.

Прогноза за Рома - Интер 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Рома:

13 март Рома - Лацио 2:0 (Серия А)
20 март Фиорентина - Рома 2:2 (Серия А)
03 април Рома - Ювентус 0:2 (Серия А)
09 април Удинезе - Рома 1:2 (Серия А)
16 април Рома - Палермо 2:3 (Серия А)

Интер:

13 март Рома - Лацио 2:0 (Серия А)
20 март Фиорентина - Рома 2:2 (Серия А)
03 април Рома - Ювентус 0:2 (Серия А)
09 април Удинезе - Рома 1:2 (Серия А)
16 април Парма - Интер 2:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Рома - Интер

171 мача
47 победи за Рома
46 равенства
78 победи за Интер
Голова Разлика: 286:215 за Интер


Коефициенти от bet365:
Рома - 2.50
Равен - 3.20
Интер - 2.62

Коефициенти от Offsidebet:
Рома - 2.55
Равен - 3.25
Интер - 2.65

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
156