Рома с инфарктна победа като гост в Удине


Л. Михайлов

Рома с инфарктна победа като гост в Удине

Рома спечели изключително важно гостуване на Удинезе с 2:1 в среща от 32-ия кръг на Серия А. Секунди преди последния съдийски сигнал резултатът беше равен, но "вълците" успяха да изтръгнат трите точки в продължението.

В първите минути на двубоя домакините се настаниха в полето на Рома, а "вълците" трудно изнасяха топката, като най-труден за опазване се оказа бързият нападател на Удине Ди Натале.

След почивката футболистите на Винченцо Монтела заиграха по-уверено и атакуващо. В 57-ата минута Франческо Тоти бе повален в наказателното поле и съдията отсъди дузпа, която капитанът реализира с премерен техничен удар.

Голът на Тоти събуди домакините, които поеха инициативата и стигнаха до някои много добри положения за гол. Ди Натале и Асамоа бяха много близо до изравнителен гол, но пропуснаха. През това време пък Марко Бориело можеше да реши срещата в полза на "римляните" но не намери целта.

В последните минути на срещата напрежението достигна върхова точка и в 88-ата Бернардо Коради намери отлично Ди Натале в наказателното поле, който без да се двоуми прати топката в мрежата на Дони. В следващата атака "фриуланите" вкараха нов гол, който обаче бе отменен заради игра с ръка на Асамоа.

Секунди преди края на четири минутното продължение не добре избита топка от Ханданович попадна в Рийзе, норвежецът напредна и пусна в наказателното поле, а Тоти не пропусна, донасяйки ценната победа за отбора си. С този успех Рома остана само на 3 точки зад четвъртия Удинезе.

  Сподели
147