Анонс на 32-ри кръг на Серия А- срещите в неделя


Н. Гавазов

 Анонс на 32-ри кръг на Серия А- срещите в неделя

Дженоа - Лацио

"Грифоните" не губят надежда да напуснат зоната на изпадащите. В момента отборът е 19-и в класирането на Серия А с 22 точки, 3 точки от сигурното 17-о място. През последните 10 мача във всички турнири Дженоа претърпя поражения 2 пъти, успя да зарадва феновете с победа 1 път и завърши наравно със своите съперници 7 пъти. В последния кръг на италианското първенство лигурци неуспешно гостуваха на Верона, като загубиха от тях с 1:0 и прекъснаха безпогрешната си серия, която продължи 8 поредни мача. А преди това Дженоа, играейки в малцинството, успя да постигне домакинска победа над Торино с резултат 1:0.

Лацио е в зоната на евротурнирите, заемайки 6-то място в класирането на италианското първенство с 52 точки и само на 2 пункта зад Рома. През последните 10 мача във всички турнири Лацио загуби 4 пъти, завърши наравно 2 пъти и успя да зарадва феновете с победи 4 пъти. "Орлите" в Серия А в последните кръгове загубиха само от Рома с резултат 3:0, а в останалите мачове Лацио успя да победи Каляри (0:3), Венеция (1:0) и Сасуоло ( 2:1).

Победата на Дженоа в този мач се оценява на около 4.00, букмейкърите предлагат равенство за 3.60, а победата на Лацио за 1.90.

Лацио допуска грешки през сезона, но все пак гостите са с по-голяма класа и специално за този мач изглеждат по-стабилно от съперника си. Разумното е да се доверим на "орлите", като равенството е за търсачите на силните усещания.

Прогноза: Дженоа - Лацио 0:2

 

Наполи - Фиорентина

Тимът на Лучано Спалети продължава да се бори за титлата и заема 2-ра позиция в класирането на италианското първенство с 66 точки и 1 точка зад лидера Милан. През последните 10 мача във всички турнири Наполи зарадва феновете си 5 пъти с победи, но допусна 2 поражения и 3 равенства.

В последния кръг на Серия А хората на Спалети постигнаха важен успех в Бергамо над Аталанта с резултат 3:1, а преди това победиха Удинезе (2:1) и Верона (1:2). Неаполитанците се препънаха за последно в началото на март, когато загубиха на своя стадион от прекия си конкурент Милан с резултат 1:0.

Джовани Ди Лоренцо, Алекс Мерет и Андреа Петаня няма да помогнат на отбора в този мач.

Фиорентина е 8-ма в Серия А с 50 точки от 30 мача. Изоставането от зоната на евротурнирите е само 2 точки. През последните 10 мача във всички турнири Фиорентина загуби 3 пъти от съперниците си, спечели 5 пъти и се задоволи с равенство 2 пъти. В Серия А "виолетовите" не познават горчивината от поражението в последните четири мача, в които имат две победи и два пъти завършиха наравно. В последния кръг Фиорентина победи Емполи у дома (1:0), а преди това помогна на Наполи, като взе две точки от Интер - 1:1. Последното поражение на Фиорентина е в края на февруари от Сасуоло като гост при резултат 2:1.

Отборът подхожда към този мач без кадрови загуби.

Можете да заложите на победата на Наполи в този мач за около 1.70, букмейкърите предлагат равенство за 4.00, а на победа на Фиорентина - за 4.60.

Наполи ще играе за победа, но Фиорентина няма да излезе като обречена, което предполага зрелищен двубой. Неаполитанците често се унасят в атакуващите си действия и получават голове за своето безразсъдство. Интересно ще бъде да видим дали подобно нещо ще се случи и сега. По-логично е обаче да очакваме победа за Наполи, отколкото такава за "виолетовите".

Прогноза: Наполи - Фиорентина 2:1

 

Сасуоло - Аталанта

Сасуоло заема 10-то място, с 43 точки, което е твърде далече от зоната на евротурнирите. В миналия кръг "зелените" претърпяха загуба с 2:1 на гости на Лацио, която сложи край на серията от 6 безгрешни мача, с четири победи в този период.

Аталанта е седма, с 51 точки и се бори за място в евротурнирите. В миналия кръг бергамци отстъпиха с 3:1 като домакини на Наполи и това бе четвърто поражение за хората на Джанпиеро Гасперини в последните им осем двубоя, което показва, че не всичко е наред в играта на Аталанта.

Трудно можем да определим фаворит в мача. Класата на гостите е по-голяма, но нека не забравяме, че бергамци винаги имат проблеми когато провеждат двубои и в Европа, а в средата на седмицата "нерадзурите" играха в Германия.

Прогноза: Сасуоло - Аталанта 1:1

 

Венеция - Удинезе

Венеция се намира на 18-та позиция, на 3 точки от спасителния бряг. Новакът се намира в лоша форма, допускайки пет поредни загуби и само с една победа в последните си 13 срещи.

Удинезе е 14-ти и на 11 точки от опасната зона. Фриулци влизат в двубоя след победа с 5:1 над бойкия тим на Каляри. Като цяло "зебрите" повишиха качеството на играта си в последните двубои, правейки равен с Милан и Рома, дори загубата с 2:1 от Наполи бе достойна.

Гостите са фаворити. Няма съмнение, че домакините ще хвърлят огромни усилия за победата, но само с ентусиазъм ще е много трудно срещу Удинезе.

Прогноза: Венеция - Удинезе 1:2

 

Рома - Салернитана

Рома е в зоната на Лига Европа, заемайки  5-то място. Разликата от четвъртия в таблицата Ювентус е пет точки.

Столичани бяха непобедени в 9 мача до последната си среща, като се вземат предвид всички състезания. Това стана в средата на тази седмица, на гости на Бодьо - Глимт в първи мач от 1/4-финалите на Лигата на Конференциите.

Последните резултати на Рома в Серия А не са лоши. "Вълците" победиха Специя (1:0), Аталанта 1:0, Сампдория 1:0 и победиха Лацио с 3:0, а също така взеха точка в мача с Удинезе (1:1).

Салернитана продължава да заема последното 20-о място в класирането на Серия А с едва 16 точки в 29 мача. Този сезон клубът успя да отбележи само 22 гола и допусна 66 гола.

През изминалите 12 мача Салернитана зарадва феновете си с победа само 1 път, загуби 6 пъти и в 5 случая не успя да определи най-силния в своите срещи.

Няма съмнение, че Рома е фаворит. Всякакъв друг резултат освен победа ще е голяма изненада.

Прогноза: Рома - Салернитана 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
783