Роко Комисо: Влахович искаше да унищожи Фиорентина


Н. Гавазов

Роко Комисо: Влахович искаше да унищожи Фиорентина

Президентът на Фиорентина Роко Комисо говори за трансфера на нападателя Душан Влахович в Ювентус.

“Много съм разочарован от критиките по мой адрес, включително думи, които не мога да приема. Трябва да спра и да помисля. Струва ми се, че с поведението си и всичко, което направих за фиорентина, показах каквяи са моите ценности. Обидите, които се изляха върху мен през последните дни, са неприемливи.

Трябва да преценя какви решения да взема. През ноември се чвувствах зле и лекарите не ми позволяваха да пътувам, но аз го направих, за да помогна на Душан и агентите му. А последния път, когато го видях, той дори не ме поздрави. За всички беше очевидно, че се е договорил с друг клуб. Той отказа всички предложения. Няколко пъти ходих до Англия, но Влахович винаги казваше “не". Той искаше да остане, докато договорът му изтече и да унищожи Фиорентина.

Агентите на Влахович са лъжци. През ноември постигнахме договорка за нов контракт със заплата от 4 милиона евро на година, чисти пари, но на следващия ден Влахович даже не ни поздрави, а агентите поискаха удвояване на заплатата му. Те настояваха  за 10% от стойността на трансфера и ексклузивното право да преговарят. Те искаха да спечелят от нас, защото се очертаваше отлична сделка", заяви Комисо в аудиозапис, публикуван на официалния сайт на Фиорентина

Влахович стана играч на Фиорентина през 2018 г., преминавайки в отбора от сръбския Партизан. Душан отбеляза 17 гола и даде 4 асистенции в 21 мача през този сезон. Също така на сметката на играча има три гола в три мача от Купата на страната. Договорът на Влахович с флорентинския клуб изтече през 2023 година.

  Сподели
544