Милан ще се затрудни с Емполи като гост


И. Ангелов

Милан ще се затрудни с Емполи като гост

Емполи - Милан
Стадион: Карло Кастелани
Дата: 22.12.2021 г.
Час: 21:45 ч.

Емполи не успя да спечели срещу Специя в последния кръг макар да имаше голямата част от владението и много удари, без те да са особено опасни. Така формата се влоши леко след трите поредни победи преди Специя, а програмата сега изпраща Милан и Лацио поред в тежкия зимен период.

Милан не успя да спаси точка срещу Наполи след спорно ВАР решение срещу гола на Франк Кеси в края. Така тимът ще иска бързо да се върне към победите и да подобри резултатите си. В последните 3 мача Милан загуби от Ливърпул и Наполи, като между тях направи само 1:1 с 10 човека от Удинезе. Вследствие на това тимът се свлече до третата позиция в таблицата и напусна Шампионска лига.

Откъм състави, при домакините само Николас Хаас е с травма и не се очакват промени. При гостите Тио Хернандез се възстанови от болест, но контузени остават Кяер, Ребич, Калабриа, Пелегри и Леао.

Милан не загуби в 9 поредни мача на гости на Емполи и в 11 от последните 12 гостувания изобщо. Емполи вкара по най-малко 2 гола в 3 домакинства поред и няма загуба в 5 кръга.

Прогноза: Емполи - Милан 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Милан (Стефано Пиоли)
 
Майнан
   
Томори
Романьоли
Флоренци
Хернандез
Тонали
Кеси
Месиас
Диаз
Салемакерс
Ибрахимович
Пинамонти
Кутроне
Байрами
Зурковски
Ричи
Хендерсън
Париси
Стоянович
Луперто
Романьоли
   
Викарио
 
Емполи (Аурелио Андреацоли)

Обоснована прогноза: Емполи - Милан 2:2

  Сподели
505