Милан се добра до трудно равенство срещу слабака Бари


Л. Михайлов

Милан се добра до трудно равенство срещу слабака Бари

Милан пропусна чудесен шанс да увеличи преднината си пред втория Интер след като завърши наравно 1:1 срещу Бари на собствения си "Сан Сиро". Антонио Касано донесе точката на "росонерите" с гол в 82-ата минута. Милан доигра мача с десет души, тъй като Златан Ибрахимович бе изгонен за удар без топка малко повече от четвърт час преди края.

През първата част "росонерите" владееха инициативата, но освен няколко опасни удара на Златан Ибрахимович и Алешандре Пато, нищо по-интересно не се случваше. Противно на логиката обаче, последният в Серия "А" Бари, който е сигурен изпадащ, поведе в 39-ата минута с първия отправен удар към вратата на Абиати чрез Гергели Рудолф, който се освободи от защитата и с диагонален шут прати топката в мрежата.

След почивката Милан натика гостите в тяхната половина и пропиля няколко невероятни шансове за гол. Златан Инрахимович на два пъти се разписа във вратата на гостите, но головете не бяха зачетени от рефера съответно за засада и за игра с ръка

Изнервен от лошото развитие на мача, Ибра явно удари с юмрук в корема Риналди и съдията логично му показа пътя към съблекалнята. В 75-ата минута пък Пато бе съборен в наказателното поле, но не прозвуча съдийски сигнал.

В 82-ата минута обаче бетонът на Бари най-сетне се пропука. Антонини намери Касано и нападателят засече топката във вратата за 1:1. В добавеното време Милан можеше дори да стигне и до успеха, но този път Касано не бе точен.

С това равенство "росонерите" останаха на върха с актив от 62 точки, докато шампионът Интер е втори с 57 точки.

  Сподели
166